Şeful Casei Naţionale de Pensii: "Am aflat din presă că am fost demis"

Publicat: Marţi, 28 Aprilie 2020 09:53 // Actualizat: Marţi, 28 Aprilie 2020 09:53 // Sursa: romaniatv.net

Laurențiu Țenț, șef al Casei Naționale de Pensii, a spus marți, la Antena3, că a aflat din presă că a fost demis de ministrul Muncii Violeta Alexandru. Mai mult, el a afirmat că nu are ce să-și reproșeze.

"Am aflat din presă. Am avut o mare mirare, pentru că nu înțeleg motivul și continui să nu-l înțeleg", a spus Țenț la Antena3, punctând că astăzi va prezenta un raport de activitate.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat că a cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice, Laurenţiu Ţenţ, deoarece datele actuale indică faptul că nu au fost îndepliniţi indicatorii de performanţă.

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Laurenţiu Ţenţ, revocat din funcţie

"Am cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanţă. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal şi care îmi relatează situaţii inacceptabile din teren, pentru mine contează mult. Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanţa, posibilă în România, de a soluţiona dosarele de pensii în timp şi în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă faţă de problemele pensionarilor. Sigur că nu este uşor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Şi cu un om ca mine care este foarte exigent", a scris Violeta Alexandru, luni seara, pe pagina sa de facebook.

Aceasta a subliniat că, în funcţii publice, o interesează exclusiv performanţa şi că vor urma câteva decizii importante de management.

"În funcţii publice, mă interesează exclusiv performanţa. Da, propunerea de numire din decembrie 2019 a fost a mea, dar acest lucru nu înseamnă că, de dragul de a mă proteja, nu iau decizii atunci când este cazul. Ştiu un lucru, se poate face performanţă şi la casele de pensii. Urmează câteva decizii de management importante", a subliniat ministrul Muncii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H