Şeful CCR, Augustin Zegrean despre cazul Ponta: Parlamentul poate să oprească urmărirea penală VIDEO

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a fost întrebat miercuri dimineaţa, înainte de şedinţa în care CCR analizeaza constituţionalitatea votului din Parlament în cazul lui Victor Ponta, cum vede situaţia României, care are un Guvern condus de un premier inculpat, Zegrean a rspuns în glumă: "Nu mă mai întrebaţi, ştiţi că eu văd rău", a glumit Zegrean.

15 iul. 2015, 07:04
Şeful CCR, Augustin Zegrean despre cazul Ponta: Parlamentul poate să oprească urmărirea penală VIDEO

CCR a discutat miercuri sesizarea PNL privind neconstituţionalitatea articolului 157 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi a hotărârii acestui for legislativ prin care s-a respins cererea de urmărire penală în cazul premierului Victor Ponta. Judecătorii au decis în unanimitate să respingă sesizarea.

Citeşte şi: Sesizarea PNL privind votul în cazul lui Ponta, discutată miercuri de CCR

Şeful CCR, Augustin Zegrean, a afirmat că, dacă judecătorii vor da dreptate PNL, decizia ca atrage şi alte consecinţe (posibilă reluare a votului în Camera Deputaţilor – n.r.).

PNL contestă constituţionalitatea unui text din Regulamentul Camerei Deputaţilor. Sigur că dacă va fi declarat neconstituţional va atrage şi alte consecinţe.

Ce trebuie să înţelegeţi voi e că Parlamentul are posibilitatea să refuze o astfel de cerere. Dacă nu ar avea, scria în Constituţie că nu se mai duce la Parlament sau că Parlamentul e obligat să încuviinţeze. Tocmai de aia e prevăzut în anumite situaţii că Parlamentul poate să oprească urmărirea penală. De aia s-a inventat imunitatea”, a declarat Zegrean.

Întrebat cum vede situaţia politică din România, în contextul în care premierul este urmărit penal, şeful CCR a răspuns în glumă, cu o aluzie la problemele sale de vedere: „Nu mă mai întrebaţi, ştiţi că eu văd rău.”