Nicolae Ioţcu, şeful CJ Arad, reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins când lua mită

Şeful CJ Arad, liberalul Nicolae Ioţcu, prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, a fost reţinut, vineri seară, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de trafic de influenţă, de către procurorii DNA, după ce a fost audiat cinci ore la DNA Timişoara.

24 iul. 2015, 19:36
Nicolae Ioţcu, şeful CJ Arad, reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins când lua mită

Nicolae Ioțcu a ieșit din sediul DNA Timișoara încătușat, dar și-a acoperit cătuşele cu un prosop. Acesta a zâmbit când a fost întrebat dacă se aştepta ca Drăgan să colaboreze cu anchetatorii. Când a fost dus în maşina DNA pentru a fi transportat în arestul IPJ Timiş, de pe o terasă din apropiere s-a strigat „Hoţul” şi „Bravo DNA”, potrivit pressalert.ro

 
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioțcu, a fost prins în flagrant, vineri, de procurorii DNA Timișoara în timp ce primea mită de la un om de afaceri.

Conform unor surse judiciare, Nicolae Ioțcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, după ce în urmă cu trei zile a primit alți 35.000 de lei, în schimbul promisiunii unor proiecte de investiții.

Potrivit surselor citate, flagrantul a fost organizat în faţa locuinţei lui Ioţcu din municipiul Arad. El se afla în maşină când a văzut anchetatorii apropiindu-se. În acel moment, a aruncat banii pe capota altei maşini.

Ioţcu este acuzat de trafic de influență pentru acordarea preferențială a unor contracte.

Citeşte şi: Şeful CJ Arad, Nicolae Ioţcu, prins în flagrant în timp ce lua MITĂ

Şeful CJ și-ar fi exercitat astfel influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad pentru atribuirea în anul 2014 a unui contractu de achiziție publică privind furnizarea de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic județean de urgență Arad.  Valoarea contractului a fost estimată la suma de peste 1.600.000 euro.

Procurorii au efectuat percheziții la domiciliul șefului CJ Arad, dar și la Consiliul Județean.