Şeful de cabinet al lui Viktor Orban: Barack Obama vrea cât mai mulţi imigranţi musulmani în Europa

Preşedintele SUA, Barack Obama, influenţat de omul de afaceri de origine maghiară George Soros, vrea aducerea a cât mai mulţi imigranţi musulmani în Uniunea Europeană, afirmă Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban.

19 mai 2016, 16:42
Şeful de cabinet al lui Viktor Orban: Barack Obama vrea cât mai mulţi imigranţi musulmani în Europa

„Preşedintele Barack Obama are interesul ca în Europa să vină cât mai mulţi imigranţi musulmani”, a declarat Janos Lazar, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

„Anumite grupuri americane vor ca Europa să fie diluată…, astfel încât Statele Unite şi Uniunea Europeană să coopereze fără impedimente”, a adăugat Janos Lazar.

Potrivit oficialului ungar, în spatele recentelor critici ale Washingtonului la adresa Guvernului Viktor Orban se află omul de afaceri american de origine maghiară George Soros.

„Soros poate fi depistat oricând în culise”, a spus Janos Lazar.

„Ungaria se opune imigraţiei ilegale în Europa, o atitudine care ne plasează pe poziţii opuse cu numeroase ţări europene şi cu Statele Unite”, a amintit Lazar.

Guvernul Viktor Orban a luat măsuri dure pentru a bloca venirea imigranţilor extracomunitari în spaţiul Uniunii Europene. Budapesta a criticat dur politicile proimigraţie ale Guvernului german, condus de Angela Merkel. În septembrie 2015, România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema de distribuire a 160.000 de refugiaţi a fost aprobată. Recent, Comisia Europeană a propus un sistem permanent de distribuire a refugiaţilor în ţările Uniunii Europene, statele putând refuza timp de un an primirea extracomunitarilor, achitând în schimb contribuţii de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat. Polonia, Ungaria şi Cehia au anunţat că se opun iniţiativei Comisiei Europene de creare a unui sistem permament de distribuire a imigranţilor pe bază de cote obligatorii.