Şeful de la Permise Auto Teleorman şi alţi doi ofiţeri, acuzaţi de luare de mită. Reţeaua descoperită de DNA

Anchetă de amploare privind eliberarea permiselor de conducere. Stelian Lupu, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman, a fost plasat sub control judiciar, find acuzat de procurorii DNA de șapte infracțiuni de luare de mită. Alături de el sunt anchetaţi alţi doi ofiţeri dintre care unul se află sub control judiciar, iar altul este cercetat în arest la domiciliu.

19 nov. 2021, 13:40
Şeful de la Permise Auto Teleorman şi alţi doi ofiţeri, acuzaţi de luare de mită. Reţeaua descoperită de DNA

Procurorii DNA au lansat o anchetă care-l vizează pe şeful de la Permise Auto Teleorman şi alţi doi ofiţeri. Primele date despre rețeaua de la Teleorman au apărut după ce pe o pagină de Facebook au apărut informații prin care mai mulți polițiști examinatori erau acuzaţi c-ar fi luat bani pentru a-i declara admiși pe unii elevi de la școlile auto care dădeau examenul de permis, conform Libertatea.

Anchetatorii susţin că Stelian Lupu, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman, şi ofiţerii Cristian Velcea şi Daniel Cristian Eib, în perioada 2020 – august 2021, „ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani şi bunuri care nu li se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, printre care sunt promovarea unor candidaţi la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme”, se arată în comunicatul DNA.

Citeşte şi: Poliția cere ajutor pentru identificarea unui bărbat care a plecat de la un bancomat cu 6.000 de euro uitați de altcineva

Astfel, procurorii DNA au decis punerea sub control judiciar al şefului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, alți doi ofițeri care ocupau funcţii de conducere la S.P.C.R.P.C.I.V au fost acuzaţi de luare de mită, dintre care unul a fost plasat sub control judiciar, iar unul în arest la domiciliu.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații Lupu Stelian și Eib Daniel Cristian trebuie să respecte o serie de obligații, între care:

– să nu părăsească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
– să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme
– să nu desfășoare activitățile în exercitarea cărora au săvârșit faptele.

Celor doi inculpați li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Citeşte şi: Fostul ministru Darius Vâlcov, achitat în dosarul în care era acuzat de instigare la dare şi luare de mită