Şeful DIICOT: „Ameninţări asupra procurorilor, la tot pasul”

Procurorii au adesea parte de ameninţări, dar nu din sfera politică. Declaraţia a fost făcută, într-un interviu, de procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. Acesta a mai spus că la instalarea sa la conducere, Direcţia de Combaterea a Criminalităţii Organizate se confrunta cu o criză de imagine fără precedent.

14 feb. 2016, 08:24
Şeful DIICOT: „Ameninţări asupra procurorilor, la tot pasul”

„Lucram intr-un domeniu care ataca strada, care ataca criminalitatea organizata, antidrogul, traficul de orice fel, contrabanda. E posibil sa existe amenintari la tot pasul sigur, nu stiu daca mai mult sau mai putin decat procurorii din alte structuri din Romania, dar amenintari exista. Nu am sesizat presiune politica nici de cand sunt la conducere, nici inainte”, a spus Daniel Horodniceanu, la tvr.

Procurorul şef al DIICOT a explicat că la venirea sa, instituţia avea probleme cu modul în care era percepută de români.

„Exista o criza de imagine fara precedent la nivelul DIICOT, dar lucrurile cumva se estompasera deoarece exista o perioada tampon intre plecarea fostului conducator al DIICOT si venirea mea”, a mai spus Daniel Horodniceanu.

Daniel Horodniceanu a mărturisit că DIICOT s-a ocupat atât de sesizări cu privire la activităţi care afectează siguranţa naţională, dar şi privind activităţi de finanţare a unor operaţiuni teroriste cu bani produşi în România.

Citeşte şi Daniel Horodniceanu, DIICOT: Dosarul Romgaz se apropie de final. Ce se va întâmpla cu Varujan Vosganian