Şeful DIICOT: Faptul că Alina Bica face obiectul unor dosare dovedeşte că instituţiile îşi fac datoria

Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, miercuri, că instituţiile îşi face datoria, iar acest lucru o dovedeşte chiar faptul că fostul șef al DIICOT, Alina Bica, face obiectul unor dosare de corupție.

09 sept. 2015, 11:43
Şeful DIICOT: Faptul că Alina Bica face obiectul unor dosare dovedeşte că instituţiile îşi fac datoria

Faptul că fostul șef al DIICOT face obiectul unor dosare de corupție nu face decât să dovedească faptul că instituțiile statului își fac datoria și indiferent cine și în ce poziție te afli la un moment dat urmează să răspunzi penal pentru tot ceea ce săvârșești„, a spus procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, potrivit Agerpres.

El a subliniat că fostul șef al DIICOT nu are legătură neapărat cu instituția în sine, iar imaginea acesteia nu a fost „șifonată” niciodată.

Întrebat de jurnaliști de ce a cerut redeschiderea dosarului în cazul procurorului Lucian Papici, acesta a precizat: „Nu a cerut conducerea DIICOT redeschiderea, pentru că nu am fost sesizați cu nimic de acest gen, deci toate acestea se fac la sesizări„.

Horodniceanu a menționat că dacă există un dosar de urmărire penală vizând un procuror DIICOT, acesta nu rămâne în cadrul instituției.