Şeful DIICOT: Suspectul de terorism riscă o pedeapsă de până la 20 de ani închisoare

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, că suspectul de terorism riscă o pedeapsă de până la 20 de ani închisoare, împotriva lui existând mai multe probe, între care „imagini compromiţătoare”, acest caz fiind diferit faţă de alte dosare de terorism anchetate până acum.

29 iun. 2017, 10:35
Şeful DIICOT: Suspectul de terorism riscă o pedeapsă de până la 20 de ani închisoare

„Pedeapsa maximă este de 15 ani, dar poate ajunge la 20 prin contopire. Împotriva sa s-au găsit imagini compromiţătoare. (…) În momentul acesta, el este la audieri. Cazul este puţin diferit faţă de ceea ce s-a întâmplat până acum. (…) Este suspectat de faptul că a încercat şi a reuşit să strângă informaţii pentru diseminarea acestora către organizaţiile teroriste din regiunea europeană”, a explicat şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), potrivit Mediafax.

Horodniceanu a mai spus că bărbatul a fost monitorizat până acum, însă procurorii au decis ridicarea lui, după ce au observat că încearcă să transmită informaţii către grupări teroriste din Europa.

„Sunt informaţii referitoare la obiective strategice din România. Complicii lui nu sunt în România. (…) Au apărut în spaţiul public unele informaţii în spaţiul public şi unele dintre ele nu sunt reale şi nu aş vrea să dezvolt subiectul referitor la care ţară sau care celulă a fost, pentru că nici nu e stabilit cu certitudine. (…) Radicalizarea s-a petrecut într-o altă ţară decât în România”, susţine şeful DIICOT.

Citeşte şi Un român suspectat de terorism, care ar fi aderat la gruparea Stat Islamic, ridicat de procurorii DIICOT VIDEO