Şeful diplomaţiei germane va desfăşura o vizită în Rusia, pentru a discuta situaţia din Ucraina

Şeful diplomaţiei germane Frank-Walter Steinmeier intenţionează să desfăşoare săptămâna viitoare o vizită în Rusia, pentru a discuta situaţia din Ucraina, informează, miercuri, cotidianul rus Kommersant, citat de RIA Novosti.

12 nov. 2014, 07:57
Şeful diplomaţiei germane va desfăşura o vizită în Rusia, pentru a discuta situaţia din Ucraina

Şeful diplomaţiei germane va desfăşura săptămâna viitoare o vizită în Rusia, pentru a discuta situaţia din Ucraina.

‘În data de 18 noiembrie, Steinmeier intenţionează să efectueze o vizită la Moscova, pentru negocieri cu omologul său rus Serghei Lavrov’, notează Kommersant.

Informaţia a fost confirmată ziarului moscovit de serviciul de presă al Ministerului de Externe al Germaniei, potrivit căruia, înainte de vizita la Moscova, Steinmeier ar putea desfăşura o vizită oficială la Kiev. Conform planului vizitei, în ambele capitale va fi abordată problema reglementării situaţiei din Ucraina.

La începutul acestei săptămâni, aflat în capitala kazahă Astana, Frank-Walter Steinmeier a declarat că situaţia din Ucraina devine din ce în ce mai gravă şi a îndemnat părţile aflate în conflict să respecte acordurile de la Minsk.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), numărul de persoane ucise în conflictul din estul Ucrainei a depăşit 4.000, iar 9.000 de oameni au fost răniţi. Cu medierea OSCE şi a Rusiei, Kievul şi rebelii au încheiat un armistiţiu la 5 septembrie, acuzându-se apoi reciproc de încălcarea lui.