Şeful diplomaţiei olandeze avertizează: Rusia vrea să submineze unitatea europeană

Rusia intenționează să submineze unitatea europeană, a atenționat marți șeful diplomației olandeze, Bert Kunders, în timpul unui discurs susținut la Universitatea din Leiden, informează agenția de presă Unian, citată de Agerpres.

31 mart. 2015, 18:41
Şeful diplomaţiei olandeze avertizează: Rusia vrea să submineze unitatea europeană

‘Rusia intenționează să submineze unitatea europeană: de exemplu, sprijinind astfel de partide antieuropene precum Frontul Național (din Franța). Partidele care fac comerț cu frică — aceasta este arma accesată de Rusia’, a subliniat ministrul de externe al Olandei.

Potrivit lui Kunders, această abordare ‘nu doar vorbește despre (un asemenea) partid și despre Putin, ci arată, de asemenea, că liderii de la Kremlin văd în Europa o amenințare: economică, politică și mai ales morală’, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Preşedintele Georgiei: Rusia pedepseşte ţările care formulează opţiuni europene

În opinia șefului diplomației olandeze, UE trebuie în același timp să continue să exercite presiuni asupra Rusiei și să obțină o soluționare politică a conflictului din estul Ucrainei.

‘Rusia și rușii nu sunt dușmanul nostru, însă nu putem permite ca regulile europene privind suveranitatea națională și aplicarea forței să fie încălcate în regim unilateral’, a subliniat ministrul olandez.