Şeful diplomaţiei române, Lazăr Comănescu, întâlnire cu Victoria Nuland în Lituania. Despre ce au discutat

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit, joi, în Lituania, cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia, în cadrul discuțiilor fiind abordată, printre altele, situația din regiune, cu accent pe evoluțiile din Republica Moldova, informează un comunicat al MAE.

14 ian. 2016, 19:19

Potrivit sursei citate, întrevederea a avut loc în marja reuniunii informale pe teme de politică externă și securitate „Snow Meeting” din Trakai, Lituania.

Citeşte şi: Victoria Nuland vine la Bucureşti. Întâlniri cu Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş

„Ambele părți au apreciat în mod deosebit dinamica actuală a relațiilor bilaterale și voința clară a dezvoltării pe mai departe a Parteneriatului Strategic româno-american, atât pe dimensiunea de securitate, cât și pe cea economică. În cadrul întâlnirii a fost abordată, de asemenea, situația din regiune, cu accent pe evoluțiile din Republica Moldova”, precizează MAE.

Aceeași sursă menționează că cei doi oficiali s-au arătat preocupați de situația de la Chișinău, fiind subliniat faptul că actorii politici din Republica Moldova trebuie să conștientizeze necesitatea de a acționa pentru menținerea parcursului european al țării, în consonanță cu interesele cetățenilor săi.

Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, vine la Bucureşti, unde are întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Dacian Cioloş pentru a discuta probleme bilaterale.

„Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi cu alţi reprezentanţi ai noului guvern pentru a discuta probleme bilaterale de interes comun în cadrul parteneriatului nostru strategic”, a precizat miercuri Ambasada SUA la Bucureşti.