Şeful gimnasticii româneşti nu-şi dă demisia şi acuză fetele: Atâta s-au pregătit, atât au lucrat, au ratat

Adrian Stoica, a declarat, duminică noapte, în privinţa ratării echipei feminine la Jocurile Olimpice, că "atâta s-au pregătit, atât au lucrat", adăugând că echipa masculină, care a ratat şi ea calificarea la Olimpiada, a luptat "extraordinar".

18 apr. 2016, 05:55
Şeful gimnasticii româneşti nu-şi dă demisia şi acuză fetele: Atâta s-au pregătit, atât au lucrat, au ratat

Nu pot să dau declaraţii acum, trebuie să-mi limpezesc minţile după ce s-a întâmplat. Fetele, atâta s-au pregătit, atât au lucrat. Au ratat. Băieţii, au ratat şi ei, dar au luptat extraordinar. Au depăşit cu 4 puncte punctajul obţinut la Campionatele Mondiale din 2015, dar sunt foarte ţări şi ceilalţi adversari. După acest turneu preolimpic trebuie să tragem cu toţii învăţăminte şi să trecem la treabă„, a declarat Adrian Stoica, pentru News.ro, şeful FRG fiind conducătorul delegaţiei României la turneul preolimpic.

Delegaţia României va reveni în ţară în cursul zilei de miercuri.

Citeşte şi Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Olimpiadă pentru prima dată după 48

Echipa feminină de gimnastică a României, în componentă Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Maria Holbură, Anamaria Ocolişan, Silvia Zarzu, Dora Vulcan, a ratat, duminică noapte, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, fiind pe locul 5 după primele trei subdiviziuni, în condiţiile în care doar primele patru clasate ajung la Olimpiada.

În condiţiile în care doar primele patru clasate obţin calificarea la Jocurile Olimpice din Brazilia, România ratează participarea la Rio. În urmă ratării calificării cu echipa la JO de la Rio şi a clasării pe locurile 5-8 la turneul preolimpic, România are dreptul să trimită la Olimpiadă o singură gimnastă, care va fi nominalizată de FRG.

Echipa feminină a României a participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice în 1956, la Melbourne, când a cucerit medalia de bronz. Singură să neparticipare a fost în 1968, în Mexic, atunci când nu existau calificări, însă forurile de conducere comuniste de la acea vreme ar fi considerat că România nu poate alinia o echipa de valoare, astfel că a fost declinată participarea.

Ulterior, echipa feminină a României a participat la toate ediţiile JO, iar din 1976 a fost medaliată de fiecare dată. Palmaresul medaliilor echipei feminine de gimnastică include trei medalii de aur (la ediţiile JO din 1984, 2000, 2004), patru medalii de argint (1976, 1980, 1988, 1992) şi cinci medalii de bronz (1956, 1960, 1996, 2008 şi 2012).

La turneul preolimpic de la Rio a participat şi echipa masculină a României, care s-a clasat pe locul 5, ratând şi ea calificarea la JO. Marian Drăgulescu este sigur însă de participare, graţie medaliei de argint la sărituri obţinută la CM din 2015, iar alături de el se va află încă un gimnast, care va fi nominalizat de FRG.

În ultima zi a turneului preolimpic, 18 aprilie, sunt programate finalele pe aparate, la feminin şi masculin, în care vor concura primii opt clasaţi în calificări, dar rezultatele nu contează în drumul spre Rio.

Ultima dată când echipa masculină a ratat prezenţa la Jocurile Olimpice a fost în 1984. Cea mai bună performanţă a echipei masculine tricolore este medalia de bronz la ediţia din 2004. La JO din 2012, gimnaştii tricolori au obţinut calificarea tot în urmă turneului preolimpic.


loading...