SURSE: 700.000 de euro, găsiţi în maşina lui Blaga, implicată în accidentul provocat de şeful IPJ Bihor. Liviu Popa A DEMISIONAT

Chestorul Liviu Popa, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, suspect în dosarul de corupție deschis de procurorii DNA Oradea, și-a înaintat demisia din funcție. În paralel, noi informaţii din dosarul în care apare numele lui Vasile Blaga ies la iveală. Surse din anchetă, citate de România TV, spun că în maşina lui Blaga erau 700.000 de euro, în momentul în care Liviu Popa a făcut accident cu autoturismul.

22 sept. 2016, 08:05
SURSE: 700.000 de euro, găsiţi în maşina lui Blaga, implicată în accidentul provocat de şeful IPJ Bihor. Liviu Popa A DEMISIONAT

În ziua în care şeful Poliţiei Bihor, Liviu Popa, a provocat accidentul rutier cu maşina lui Vasile Blaga, în autoturism se aflau 700.000 de euro, potrivit unor surse citate de România TV. Liviu Popa este suspect într-un dosar de corupție anchetat de DNA Bihor. În același dosar a fost audiat la DNA București și Vasile Blaga.

IGPR a confirmat, joi dimineaţă, că a primit o cerere din partea chestorului Liviu Popa, privind încetarea raporturilor de serviciu. Documentul a fost înaintat conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

Persoana și-a depus miercuri seara raportul de încetare a raporturilor de serviciu la Inspectoratul General al Poliției Române, de unde a fost înaintat la Ministerul Afacerilor Interne pentru a fi trimis la Președenție, procedură obligatorie în cazul chestorilor de Poliție„, a declarat ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române, potrivit ebihoreanul.ro.

Chestorul Liviu Popa a fost numit la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor în anul 2005, funcție la care a renunțat în 2009 pentru a prelua conducerea Direcției Generale Anticorupţie, iar apoi, în 2010, conducerea Poliţiei Române. Din 15 mai 2012 ofițerul a revenit la cârma Poliției Bihor, pe care a condus-o până acum.

CITEŞTE ŞI: Şeful Direcţiei Silvice Bihor şi-a dat demisia după ce trei PSD-iste s-au plimbat cu maşina la mare