Şeful IPJ Gorj a solicitat verificarea autorizaţiilor de construcţie a caselor distruse de inundaţii

Publicat: Joi, 31 Iulie 2014 15:01 // Actualizat: Joi, 31 Iulie 2014 15:01 // Sursa: romaniatv.net

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Viorel Caragea, a cerut joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, verificarea tuturor autorizaţiilor de construcţie de către instituţiile abilitate a caselor de pe malul râurilor din judeţ, în special a celor din zonele afectate de viitură, respectiv Novaci şi Polovragi.

Foto: epochtimes-romania.com

Solicitarea şefului IPJ Gorj a venit în contextul dezastrului produs de inundaţii în cele două localităţi, unde mai multe gospodării aflate pe malul râului Gilort au fost afectate de debitul foarte crescut al apei. Caragea a punctat că cei care nu au verificat la timp respectivele autorizaţii riscă să fie traşi la răspundere, potrivit Agerpres.

"Ar trebui să se verifice toate construcţiile, legalitatea eliberării autorizaţiilor sau dacă nu sunt autorizate toate construcţiile din zonele respective. (...) Să vii să spui că a venit apa şi mi-a luat locuinţa... Păi dacă locuieşti ilegal acolo. Poate fi şi o răspundere penală în acest sens, nu numai materială", a spus Viorel Caragea.

În replică, subprefectul judeţului, Sorin Arjoca a declarat că vor fi demarate acţiuni în acest sens. "O să facem şi o acţiune în acest sens, măcar să ştim la ce să ne aşteptăm şi oamenii să fie puşi în temă. Eşti în zonă periculoasă, eşti pe răspunderea ta. (...) Asta nu împiedică obligaţia de a-i salva", a spus Sorin Arjoca.

În urma precipitaţiilor abundente căzute la începutul acestei săptămâni, mai multe case din Novaci şi Polovragi au fost distruse de o viitură puternică, după ce debitul râului Gilort a crescut foarte mult.

CITEŞTE ŞI: Guvernul va aloca bani pentru combaterea efectelor inundaţiilor în judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
case distruse inundatii cod roşu inundaţii inundaţii inundaţii Gorj
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 iul 15:28
31 iul 15:20
...Prefectural, verificarea tuturor autorizaţiilor de construcţie de către instituţiile abilitate a caselor de pe malul …read more ...
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H