Scandal în Poliția Română. Șeful IPJ Prahova, săltat de DNA și dus la audieri

Marian Iorga, Șeful Poliției Prahova, a fost pus, joi, sub control judiciar într-un dosar instrumentat de DNA. DEcizia a fost luată pentru o presupusă faptă de corupție, reclamată printr-o plângere penală în 2017.

08 iul. 2021, 23:46
Scandal în Poliția Română. Șeful IPJ Prahova, săltat de DNA și dus la audieri

Șeful IPJ Prahova, săltat de DNA și dus la audieri. Marian Iorga ar fi implicat într-un dosar de corupție pentru fapte comise în perioada în care era comandantul Poliției Călărași, anterior mutării la Prahova. El ar fi fost audiat astăzi, la sediul DNA din București, după ce, în prima parte a zilei au fost efectuate mai multe percheziții, inclusiv la domiciliul șefului IJP Prahova.

Scandal în Poliția Română. Șeful IPJ Prahova, săltat de DNA și dus la audieri

Iorga și-ar fi informat colegii că nu se mai află la conducere. Presa locală scrie că Marian Iorga i-ar fi informat pe colegii săi de faptul că nu se mai află la conducerea Poliției Prahova.

‘Vă salut stimați colegi, vă mulțumesc pentru colaborare, începând de astăzi nu voi mai exercita funcția de inspector șef.

Vă asigur de respectul meu, a fost o onoare să lucrăm împreună.’, ar fi scris Marian Iorga în mesajul transmis colegilor săi, potrivit ziarulincomod.ro.

La finalul lunii martie, Marian Iorga, inspectorul șef al Poliției Prahova, a fost lăsat fără permis de conducere de către subalternii săi, după ce a fost prins circulând cu o viteză excesivă.

Potrivit unor surse, Iorga a fost prins cu de 135 de km/h, pe DN1, nota ziarulincomod.ro. Incidentul s-a petrecut în zona Potigrafu, la limita dintre județele Prahova cu Ilfov.

‘Vă confirm faptul că am fost sancționat de colegii mei de la Serviciului Rutier Prahova. Mă aflam la volanul mașinii personale, în timpul liber și am fost sancționat ca orice alt cetățean conform OUG 195/2002’, a precizat atunci Marian Iorga.

Începând de mâine nu mai poate să îndeplinească funcția de șef al IPJ Prahova, astfel că el va fi pus la dispoziție. Iorga ocupa această funcție ca împuternicit, începând cu luna aprilie 2020. Nu avem până în acest moment un comentariu din partea MAI, pentru că aceste împuterniciri se fac de către ministrul de Interne.

Marian Iorga este un polițist cu experiență, a ocupat mai multe funcții importante de-a lungul anilor, printre care și aceea de șef al Oficiului Național pentru Protecția Martorilor.

În următoarele două luni, comisarul-șef va trebui să treacă periodic pe la subalternii săi de la secția de poliție pentru verificarea controlului judiciar, așa cum este procedura.

Citeşte şi: Stenograme incendiare: „Domnule ministru, fac ce vrei tu!”/ Afaceriștii reținuți de DNA: ”Drulă nu e om, e câine (…) Omul e nebun! Nu se înțelege cu nimeni. I se cântă prohodul”.
 


loading...
Partenerii noștri