Șeful militar al talibanilor, apel către combatanţi: „Nu mai intraţi în casele oamenilor şi nu mai furaţi maşinile”

Casele private din Kabul sunt de neatins şi maşinile personale nu trebuie furate, le-a declarat adjunctul şefului talibanilor combatanţilor săi, în timp ce militanţii îşi consolidează controlul asupra Afganistanului.

17 aug. 2021, 16:42
Șeful militar al talibanilor, apel către combatanţi: „Nu mai intraţi în casele oamenilor şi nu mai furaţi maşinile”

Mesajul audio către combatanţi a fost atribuit mullahului Mohammad Yaqoob, şeful comisiei militare a talibanilor, şi difuzat de postul local de televiziune ToloNews. „Tocmai am ajuns în (…) Kabul. Nimeni nu ar trebui să intre în casele oamenilor sau să le ia vehiculele, în niciun caz. Dacă un oficial sau o persoană face acest lucru, aceasta este o trădare a sistemului, este o trădare faţă de sângele martirilor şi este considerat furt„, a spus el.

Mesajul intervine pe fondul temerilor că combatanţii talibani vor căuta să se răzbune pe populaţia urbană care nu este văzută ca suficient de pioasă şi că infractorii de drept comun vor profita de confuzia de acum pentru a comite jafuri.

Printre altele, talibanii le-au ordonat combatanţilor lor să menţină disciplina şi să nu intre în nicio clădire diplomatică sau să interfereze cu vehiculele ambasadelor, iar oamenilor obişnuiţi le-au cerut să-şi desfăşoare activitatea ca de obicei, a declarat marţi un înalt oficial al grupării, citat de Reuters.

Citeşte şi Presa americană subliniază eşecul militar american în Afganistan. Marile ziare din SUA şi-au deschis ediţiile evocând succesul talibanilor FOTO

Membrii talibani au primit ordin la toate nivelurile să asigure că noi nu arătăm lipsă de respect faţă de prezenţa niciunei ţări în Afganistan„, a declarat acest înalt oficial, care a refuzat să fie identificat. În încercarea de a opri exodul de afgani care încearcă să părăsească în ultimul moment țara prin intermediul evacuărilor aeriene organizate la aeroportul din Kabul, talibanii dau asigurări că viața „revine la normalitate” și distribuie imagini cu luptătorii islamiști dându-se în maşinuţele dintr-un parc de distracţii.

Poporul afgan merge în parcuri de distracții și își reia viața normală de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Observați cum civilii se amestecă cu talibanii fără nicio teamă. Se pare că oamenii își petrec viața într-un mod foarte normal”, notează o postare distribuită de rețeaua islamistă Muslim Times în care apare o înregistrare video cu talibanii în mașinuțe electrice.

Citeşte şi Şapte morţi în haosul creat pe aeroportul din Kabul. Acord între SUA şi talibani, privind evacuarea


loading...
Partenerii noștri