Şeful operaţiunilor speciale din FSB, Alexander Tihonov, a fost „pensionat” de Putin

Șeful Centrului special al FSB, generalul colonel Alexander Tihonov, s-a retras din activitate după ce a împlinit vârsta de pensionare. El conduce centrul din 1998.

12 sept. 2022, 13:50
Şeful operaţiunilor speciale din FSB, Alexander Tihonov, a fost „pensionat” de Putin

La începutul lunii septembrie, s-a aflat că șeful permanent al SN, Alexander Tihonov, a demisionat oficial din cauza atingerii limitei de vârstă pentru serviciul militar. Se pare că Vladimir Putin era extrem de nemulţumit de activitatea serviciului special al FSB în contextul războiului din Ucraina.

Războiul din Ucraina. Putin zboară capete din Armată, în timp ce contestatarii liderului de la Kremlin se înmulţesc

Alexander Tihonov a ocupat acest post din 1998. În ianuarie 2003, președintele rus Vladimir Putin i-a acordat titlul de Erou al Federației Ruse pentru curajul său în îndeplinirea unei sarcini speciale. Alexander Tihonov a primit, de asemenea, mai multe decoraţii pentru serviciile aduse Patriei.

Acest departament special al FSB, sub conducerea lui Tihonov, a desfășurat diverse operațiuni pentru combaterea terorismului, distrugerea militanților în Cecenia și nu numai, inclusiv în Siria.

Nu a fost singura mutare surpriză. Pe măsură ce contraofensiva forţelor ucrainene continuă, Rusia a schimbat comanda Districtului Militar de Vest, spune direcţia de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării.

Potrivit informaţiilor, generalul-locotenent rus Roman Berdnikov, care comandase intervenţia rusă în Siria şi a fost numit comandant al Districtului Militar de Vest pe 26 august, a fost demis.

Război în Ucraina. Zelenski se laudă că recucereşte o localitate pe oră! Un general american anunţă: „Prăbuşirea Rusiei a început”