Şeful penitenciarelor din România, surprins de faptul că deţinuţii îi bat pe gardieni. Ce măsură a luat

Reacţie uluitoare a şefului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, după ce un gardian a fost bătut de un deţinut.

09 iun. 2015, 16:19
Şeful penitenciarelor din România, surprins de faptul că deţinuţii îi bat pe gardieni. Ce măsură a luat

Cătălin Bejan , directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, este foarte surprins de faptul că deţinuţii şi gardienii au conflicte. La aflarea acestei „veşti”, şeful penitenciarelor a găsit şi o soluţie pentru viitor: gardienii vor fi trimişi la noi cursuri de pregătire.

Un gardian de la Penitenciarul Jilava a fost bătut, la sfârşit de săptămână, de un deţinut bolnav de SIDA. Pentru că niciun şef de la Penitenciarul Jilava sau de la ANP nu a reacţionat în urma acestei agresiuni, angajaţii de la spitalul puşcăriei au protestat.

În momentul în care lucrezi într-un sistem penitenciar care nu s-a mai confruntat cu incidente de acest fel, şi trebuie să recunosc, cel de la spitalul Jilava a fost destul de violent, eşti tentat să laşi garda jos. Nu putem avea grupe de intervenţie peste tot, nu pentru că nu sunt utile, dar trebuie să încerci să rezolvi astfel de probleme prin utilizarea graduală a mijloacelor pe care le ai la îndemână, astfel investind în pregătirea personalului, poţi rezolva pe viitor un astfel de incident mult mai repede, prin reacţia personalului„, a declarat Cătălin Bejan, directorul general al ANP.