Şeful Pfizer aruncă bomba despre vaccinul împotriva COVID. Cât de des ar trebui făcut. „Este mai ușor să convingi oamenii să îl facă”

Albert Bourla, directorul executiv al companiei Pfizer, consideră că un vaccin împotriva COVID care să fie administrat în fiecare an ar fi de preferat în lupta cu pandemia, faţă de dozele booster administrate frecvent.

23 ian. 2022, 15:22
Şeful Pfizer aruncă bomba despre vaccinul împotriva COVID. Cât de des ar trebui făcut. „Este mai ușor să convingi oamenii să îl facă”

Vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNtech s-a dovedit a fi eficient împotriva formelor grave de boală şi în prevenirea deceselor provocate de tulpina Omicron, însă e mai puţin eficient în prevenirea transmiterii.

Citeşte şi: Alexandru Rafila recunoaşte în sfârşit: „Vaccinarea nu opreşte transmiterea”

În condiţiile creşterii numărului de infectări, există ţări care au început să administreze a patra doză de vaccin sau au scurtat intervalul dintre doze.

Şeful Pfizer aruncă bomba despre vaccinul împotriva COVID. „Să avem un vaccin pe care va trebui să-l faceți o dată pe an”

Într-un interviu acordat publicației israeliene N12 News, directorul executiv al companiei Pfizer, Albert Bourla a fost întrebat dacă, din punctul său vedere, e posibilă administrarea dozelor de rapel la un interval de patru-cinci luni, în mod frecvent.

„Acesta nu va fi un scenariu bun. Ceea ce sper este să avem un vaccin pe care va trebui să-l faceți o dată pe an. Este mai ușor să convingi oamenii să îl facă. Este mai ușor pentru oameni să-și amintească”, a precizat Albert Bourla, CEO Pfizer, potrivit Reuters.

Bourla consideră că administrarea vaccinului împotriva COVID o dată pe an ar fi ”o soluție ideală”.

„Deci, din perspectiva sănătății publice, este o situație ideală. Căutăm să vedem dacă putem crea un vaccin care să acopere Omicron, dar să nu uite nici celelalte variante și asta ar putea fi o soluție”, a mai spus Bourla.

De asemenea, el a anunţat că Pfizer are în plan să să solicite aprobarea unui vaccin adaptat pentru varianta Omicron și să-l producă în masă în luna martie.

Ţările care vor să înceapă vaccinarea cu a patra doză

Mai multe țări europene, precum Spania, Grecia, Danemarca, au anunțat că vor începe administrarea celei de-a patra doze de vaccin, pentru persoanele din categoriile vulnerabile, luând exemplul Israelului – primul stat din lume care a început să administreze cea de-a patra doză.

Citeşte şi: Alexandru Rafila vorbeşte despre sfârşitul pandemiei. „E vestea bună. Datele reflectă o oarecare staţionare”