Şeful Poliţiei Bârlad, ridicat de mascaţi

Şeful Poliţiei Municipale Bârlad, comisarul-sef Vasile Chelaru, a fost ridicat de mascati luni dimineata, direct din sedinta de inceput de saptamana de la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui. El a fost dus la Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad, pentru a fi audiat in dosarul in care este suspect de comiterea unor infractiuni in serviciu, scrie vremeanoua.ro.

05 sept. 2016, 12:44
Şeful Poliţiei Bârlad, ridicat de mascaţi

Comisarul-sef Vasile Chelaru a declarat Vremea Noua cã se simte amenintat si cã a avut chiar si o discutie cu cms. sef Traian Berbeceanu, fostul sef al BCCO Alba Iulia, care a fost si el victima abuzurilor unor procurori si a unor politisti corupti din DIICOT Alba Iulia. Seful politistilor bârlãdeni a fãcut plângere la procurorul-sef al Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui împotriva procurorului de caz, care a dispus abuziv, spune el, efectuarea unor perchezitii la el în birpu.

De asemenea, Vasile Chelaru a directionat aceeasi plângere si cãtre un Departament Special din cadrul Parchetului General, care se ocupã de abuzurile comise de procurori în teritoriu. Totodatã, el a înaintat si o plângere cãtre seful Politiei Române, unde sesizeazã faptul cã este victima unor abuzuri comise de procurorul de caz si a unor politisti din institutia pe care o conduce.

Comisarul sef Vasile Chelaru spune cã politistii veniti de la IPJ Vaslui nu aveau ordonantele de delegare pentru a desfãsura perchezitiile în sediul politiei semnate de prim-procurorul PJB Bârlad, ci doar de procurorul de caz, iar acestea nu erau în regulã numai cu aceastã semnãturã.