Șeful Poliției de Frontieră Satu Mare a murit, răpus de Covid la 43 de ani. Nu era vaccinat împotriva virusului

Dacian Lazăr, șeful Poliției de Frontieră Berveni, Satu Mare, a murit de Covid la doar 43 de ani. Acesta nu era vaccinat și contactase virusul în urmă cu 3 săptămâni.

07 oct. 2021, 12:11
Șeful Poliției de Frontieră Satu Mare a murit, răpus de Covid la 43 de ani. Nu era vaccinat împotriva virusului

Dacian Lazăr, șeful Poliției de Frontieră Berveni, Satu Mare, a murit de Covid la doar 43 de ani, după ce fusese confirmat pozitiv în urmă cu trei săptămâni.

Dacian Lazăr a încetat din viață. Bărbatul de 43 de ani, șef al Poliției de Frontieră Berveni, județul Satu Mare, s-a stins ieri, în jurul orei 13.00, la Spitalul Carei.

Citeşte şi: România se află într-o situaţie asemănătoare cu cea din Italia de la începutul pandemiei. Valeriu Gheorghiță: Spitalele şi UPU sunt asaltate, sunt copleşite de pacienţi cu COVID-19

Poliţiștii de Frontieră Sighetu Marmației au anunțat moartea colegului lor, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Potrivit ultimelor informați, Dacian Lazăr a ajuns la spital pe data de 19 septembrie. În timp starea sa s-a înrăutățit, plămânii fiind grav afectați de virus. Bărbatul a decedat în cele din urmă, în ciuda eforturilor din partea cadrelor medicale de a-l ține în viață. Bărbatul nu era vaccinat împotriva Covid, relatează observator.news.

Citeşte şi: Situație disperată. Maternitatea din Neamț a fost evacuată pentru a face loc bolnavilor COVID în stare gravă. Medicii în alertă: „Aveam nevoie urgentă de tuburile de oxigen”

Vineri, 8 octombrie, la sediul Sectorului Poliție de Frontieră Berveni va avea loc un ceremonial militar prin care familia, colegii și prietenii îl vor conduce pe ultimul drum pe Dacian Lazăr.

„Vineri, 08.10.2021, ora 11.00, la sediul Sectorului Poliție de Frontieră Berveni va avea loc un ceremonial militar prin care îl vom conduce pe ultimul drum pe Subcomisar Lazăr Dacian. Cine dorește sa participe este binevenit”. se arată în postarea de pe Facebook.

Dacian Lazăr. Zeci de poliţişti demisionează din cauza obligaţiei de vaccinare anti-Covid

Vaccinare anti-Covid obligatorie în SUA. Zeci de poliţişti din statul american Massachusetts şi-au depus cererile de demisie

după ce guvernatorul a impus obligaţia de vaccinare, transmite un sindicat care reprezintă aproximativ 1.800 de ofiţeri.

Decizia guvernatorului Charlie Baker de vaccinare anti-Covid se aplică tuturor angajaţilor departamentali, inclusiv poliţişti sau oficiali de stat. Hotărârea, care intră în vigoare pe 17 octombrie, prevede ca angajaţii să facă dovada vaccinării. Cei care nu respectă regula „sunt sancţionaţi disciplinar” şi concediaţi.

Săptămâna trecută, instanţa a respins cererea sindicatului de a interzice obligaţia. Un avocat din partea asociaţiei poliţiştilor spune că 20% dintre ei nu sunt vaccinaţi, relatează CBS NEWS.

„Până în acest moment, zeci de poliţişti şi-au depus deja demisiile, iar unii plănuiesc să meargă în alte departamente, care oferă alternative rezonabile, cum ar fi purtarea măştilor şi testare regulată”, spune Michael Cherven, preşedintele Asociaţiei Poliţiştilor Federali din Massachusetts.