Şeful Poliţiei Dej, învinuit de DNA. Bărbatul îşi proteja unele afaceri cu ajutorul funcţiei deţinute

Comandantul Poliţiei Dej, Aurel Mureşan, este învinuit de DNA Cluj pentru "activităţi incompatibile cu funcţia de poliţist", afirmă surse din rândul anchetatorilor, care spun că acesta îşi proteja unele afaceri pe care le are, cu ajutorul funcţiei deţinute, în timp ce Mureşan susţine că nu e vinovat.

08 oct. 2013, 18:19
Şeful Poliţiei Dej, învinuit de DNA. Bărbatul îşi proteja unele afaceri cu ajutorul funcţiei deţinute

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, comandantul Poliţiei municipiului Dej, Aurel Mureşan, este învinuit într-un dosar al DNA Cluj, pentru „activităţi incompatibile cu funcţia de poliţist„, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, Aurel Mureşan desfăşoară mai multe activităţi în domeniul afacerilor şi îşi protejează aceste afaceri, folosindu-se de funcţia de poliţist.

Aurel Mureşan are afaceri în mai multe domenii, între care transporturi, taximetrie, deşeuri menajere şi îşi protejează aceste afaceri de controale din funcţia de comandant al Poliţiei Dej„, au spus sursele citate.

La audieri, Mureşan nu a recunoscut aceste fapte.

Procurorii DNA Cluj au audiat şi alţi poliţişti de la Dej, dar nu au stabilit încă participaţia acestora, respectiv dacă vor fi învinuiţi sau vor rămâne martori în dosar.

După aproximativ trei ore, şeful Poliţiei Dej, Aurel Mureşan, a ieşit din sediul DNA Cluj, unde, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, a fost audiat de către procurori.

Nu sunt vinovat de nimic, nu sunt cercetat. Am fost la DNA în legătură cu nişte dosare care se află în lucru la Poliţia municipiului Dej, nu pot spune mai multe, nu sunt cercetări. Dar nu sunt cercetat de nimic, am fost la DNA în nişte legătură cu nişte probleme de serviciu, nu ştiu nimic despre alţi poliţişti de la Dej„, a spus Mureşan.

Anterior, surse din rândul anchetatorilor declarau, pentru Mediafax că procurorii DNA Cluj au făcut, marţi, percheziţii, atât la sediul Poliţiei Dej, cât şi la locuinţele unor poliţişti, într-un dosar în care este începută urmărirea penală pentru fapte de corupţie, dar nu au fost făcute deocamdată reţineri.

Sursele citate adăugau că şeful Poliţiei Dej, Aurel Mureşan, era audiat de procurorii DNA – Serviciul teritorial Cluj, fiind cercetat în acest dosar alături de alţi angajaţi.

Aurel Mureşan este comandant al Poliţiei Dej din ianuarie 2010.