Şeful Poliţiei Olt şi adjunctul său, demişi după cazul fetei ucise în Caracal

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a anunțat vineri că l-a destituit din funcție pe șeful Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Cristian Voiculescu, care era împuternicit pe această poziție.

26 iul. 2019, 14:46
Şeful Poliţiei Olt şi adjunctul său, demişi după cazul fetei ucise în Caracal

Măsura demiterii s-a luat în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

Și adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Olt, comisar-şef de poliţie Alexe Nicolae Eugen, a fost revocat din funcţie, vineri, la sediul instituţiei fiind trimisă o echipă din cadrul Direcţiei Control Intern – I.G.P.R., pentru a verifica modul de intervenţie şi acţiune al poliţiştilor în cazul de la Caracal.

”Inspectorul general al Poliţiei Române, chestor general de poliţie Ioan Buda, se deplasează în Caracal, pentru a coordona activităţile la faţa locului. De asemenea, din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, împuternicirea adjunctului inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisar-şef de poliţie Alexe Nicolae Eugen, aflat la comanda unităţii, a încetat”, a transmis, vineri, Poliţie Română.

Dezvăluiri şocante din ancheta dispariţiei adolescentelor din Olt. Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani sechestrată şi ucişă în Caracal, a sunat, joi, de trei ori la 112 să ceară ajutor, reiese dintr-un comunicat de presă al STS. STS a transmis că nu identifică locul telefonului şi nici celula operatorului de telefonie prin care este făcut apelul, aceste date fiind furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului. 

Citește și: Fata de 15 ani ucisă în Caracal a sunat de trei ori la 112. Cum explică STS neidentificarea la timp a locului crimei