Şeful Sălii Polivalente a fost trimis în judecată. Este acuzat de şantaj şi luare de mită

Publicat: Miercuri, 23 Septembrie 2015 13:53 // Actualizat: Miercuri, 23 Septembrie 2015 13:53 // Sursa: romaniatv.net

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Naţional - Sala Polivalentă din București, aflat în subordinea Ministerul Tineretului și Sportului, pentru comiterea infracțiunilor de șantaj și luare de mită.

Procurorii DNA îl acuză pe Octavian Bitu că în a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 10.000 euro și foloase materiale constând în cedarea unei construcţii deţinute de firma acestuia către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată a directorului sportiv al Sălii Polivalente, în vederea valorificării construcţiei în activități comerciale.

Citeşte şi Ministrul Bănicioiu, AVERTIZAT despre ILEGALITĂŢILE finului său: Ne ÎNFUNDĂM într-un SCANDAL cu toţii

"Despre valoarea construcției, din care inculpatul Bitu a solicitat practic jumătate în scopul derulării de activități comerciale, denunțătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor și foloaselor materiale pretinse, Bitu l-a asigurat pe denunțător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă și firma acestuia din urmă și va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcția respectivă. În același context, în schimbul banilor și foloaselor pretinse, el s-a angajat față de același denunțător ca, la viitoarea licitație pentru închirierea terenurilor, câștigătoarea să fie o firmă la care denunțătorul și un apropiat al lui Bitu să fie asociaţi", susțin procurorii.

Citeşte şi INTERCEPTĂRI în dosarul şefului Sălii Polivalente. Bitu, către un afacerist: Vreau ACUM. Vreau MAŞINĂ, mă!

DNA precizează că, pe terenurile pe care le închiriase de la Complexului Sportiv Naţional — Sala Polivalentă, firma denunțătorului construise o clădire pentru care, în 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant.

"În aceste condiții, în aprilie 2013, Bitu a amenințat un alt om de afaceri, denunțător în cauză, că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunța la contractul de închiriere a construcției, astfel încât aceasta să fie închiriată unei firme indicate de inculpat. În săptămâna ulterioară primei amenințări și în mai 2013, Octavian Bitu a reiterat amenințările și l-a înștiințat pe denunțător că, dacă nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea", mai susţin procurorii DNA.

În 1 septembrie, în același scop, arată DNA, Octavian Bitu a primit de la unul dintre denunţători suma de 10.000 lei, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 sep 14:10
...– Sala Polivalentă din București, aflat în subordinea Ministerul Tineretului și Sportului, pentru comiterea Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H