Şeful Sanepid Gorj, infectat cu Covid, a murit după ce a rămas fără oxigen în ambulanță

Adrian Dobrin lucra ca inspector la Sanepid și era unul dintre cei patru salariați ai DSP Gorj care s-au infectat în ultimele două săptămâni.

07 mart. 2021, 08:42
Şeful Sanepid Gorj, infectat cu Covid, a murit după ce a rămas fără oxigen în ambulanță

Şeful Sanepid Gorj era bolnav de Covid-19 și depindea în totalitate de oxigenul de pe ambulanță. El a fost internat la spitalul suport Covid din Târgu-Cărbunești pe 1 martie. Starea sa a  fost destul de gravă astfel că s-a decis transferul la un spital din București.

Transferul s-a făcut ieri după amiază cu o ambulanță dotată cu sistem de ventilație. Doar că, între Horezu și Vâlcea o siguranță a sistemului electric s-a defectat și a decuplat ventilatorul pacientului.

Medicii au depus eforturi uriașe și l-au resuscitat pe şeful Sanepid Gorj, fiind dus la Spitalul de Urgență din Vâlcea. A fost stabilizat, dar din păcate a decedat la o distanță de două ore, mai precizează sursa citată.

Adrian Dobrin lucra ca inspector la Sanepid și era unul dintre cei patru salariați ai DSP Gorj care s-au infectat în ultimele două săptămâni.

„Cu profund regret anuntam decesul colegului nostru, inspector sef Inspectia Sanitara de Stat din cadrul DSP GORJ, Dobrin Adrian-Virgil. Colegii tai nu te vor uita niciodata! Dumnezeu să-l ierte!”, a transmis DSP Gorj.

Cu cât vor crește cazurile de COVID în România. Alexandru Rafila: „Persoanele infectate vor fi mai puțin din categoriile vulnerabile”
În intervalul 05.03.2021 (10:00) – 06.03.2021 (10:00) au fost raportate 69 de decese (33 bărbaţi şi 36 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiş şi Bucureşti, anunţă Grupul de comunicare strategică.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

66 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru 3 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Decesul înregistrat la categoria 10-19 ani este al unei paciente în vârstă de 17 ani, din Bucureşti, care avea comorbidităţi foarte grave.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.306. Dintre acestea,1.070 sunt internate la ATI.

Emilian Imbri, avertismentul care dă fiori românilor: Libera circulaţie va aduce şi toate tulpinile care vor mai fi descoperite