Şeful SJPI Suceava, reţinut de DNA pentru luare de mită: „Manifestăm toleranţă zero față de orice încălcare a legii!”

Şeful Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava a fost reţinut de DNA pentru luare de mită şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

04 mart. 2021, 12:48
Şeful SJPI Suceava, reţinut de DNA pentru luare de mită: „Manifestăm toleranţă zero față de orice încălcare a legii!”
Şeful SJPI Suceava, reţinut de DNA pentru luare de mită: "Manifestăm toleranţă zero față de orice încălcare a legii!"

Şeful SJPI Suceava, reţinut de DNA pentru luare de mită. Colonelul Florin Constantin Timu a fost reţinut de procurorii DNA după ce ar fi cerut şi luat mită de la fostul şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul Serviciului. Şeful SJPI Suceava ar fi primit sume între 2.000 şi 90.000 de euro şi un autoturism.

Şeful SJPI Suceava, reţinut de DNA pentru luare de mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 4 martie, a inculpatului Florin Constantin Timu, colonel, şef al Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava (structură de informaţii din subordinea Ministerului Afacerilor Interne), pentru luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale), şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în aceeaşi cauză s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de Radu Ionuţ Obreja, comisar şef de politie (arestat preventiv în altă cauză), la data faptelor şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru  dare de mită, în formă continuată (5 acte materiale).

Joi, Timu şi Obreja vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA precizează că acest dosar a fost disjuns din cauza penală privind activităţi de corupţie presupus a fi comise la nivelul Compartimentului permise de conducere auto Suceava.

Citeşte şiTăriceanu, trimis în judecată într-un nou dosar. Este acuzat că a luat mită 800.000 dolari

„În scopul asigurării protecţiei juridice a activităţii infracţionale de corupţie desfăşurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V) Suceava, în perioada 2017 -2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de şef al Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Suceava, ar fi pretins şi, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuţ, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (cuprinse între 2.000 şi 90.000 euro) şi un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro, pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală”, arată DNA.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, Timu i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja informaţii nedestinate publicităţii pe care le deţinea în virtutea funcţiei, astfel încât Obreja sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

Reacţia DGPI după ce şeful SJPI Suceava a fost reţinut de DNA: ‘Manifestăm toleranţă zero față de orice încălcare a legii!’

Citeşte şi Dezvăluiri-şoc. Mită de 250.000 de euro pentru judecătorul Ion Tudoran. Cum se împărţeau banii la o partidă de table VIDEO

„În contextul instrumentării de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari a unei cauze penale, ce vizează documentarea unor suspiciuni privind infracțiuni de corupție săvârșite de personal al structurii teritoriale Suceava a DGPI, vă aducem la cunoştinţă că la nivelul direcției generale sunt întreprinse măsuri complementare pentru sprijinirea anchetei DNA.

DGPI manifestă toleranţă zero față de orice încălcare a legii de către personalul propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în misiunile încredințate prin lege, urmând a dispune măsuri în consecință în funcție de rezultatul cercetărilor întreprinse de către organele de urmărire penală și decizia pronunțată de instanța competentă”, au transmis reprezentanții DGPI.


loading...