Şeful SRI: Suntem performanţi pentru că am prevenit orice posibil atentat terorist în România, dar nu suntem perfecţi

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, marți, că serviciul este performant, dar nu este perfect și mai are de lucru în ceea ce privește transparența.

29 mart. 2016, 15:14
Şeful SRI: Suntem performanţi pentru că am prevenit orice posibil atentat terorist în România, dar nu suntem perfecţi

Suntem performanți, dar nu suntem perfecți. Suntem performanți pentru că am prevenit orice posibil atentat terorist în România, am sprijinit determinant justiția în combaterea corupției la nivel înalt, am ținut sub control extremismul și crima organizată, am construit un nivel adecvat de securitate cibernetică, am furnizat permanent decidenților și partenerilor noștri intelligence de calitate. Nu suntem perfecți pentru că mai avem de lucru în ceea ce privește transparența activității și nu suntem perfecți pentru că nu am atins maximum în gestionarea resurselor„, a afirmat Hellvig, la finalul ședinței de bilanț a activității SRI, la care a participat și președintele Klaus Iohannis.

Directorul SRI a arătat că, la 26 de ani de la înființarea serviciului, prioritatea sa este securitatea cetățenilor. El a precizat că terorismul, corupția, crima organizată și agresiunile cibernetice îi vizează direct, în ziua de astăzi, pe cetățeni.

„Mai avem de lucru în ceea ce privește dezvoltarea unei percepții publice corecte. Pentru că vorbim de percepții, precizez că în lumea serviciilor de informații continuitatea și predictibilitatea sunt atuuri strategice. Din acest motiv, niciun director responsabil nu generează seisme. Asta ca să răspund la unele din întrebările din spațiul public”, a adăugat Hellvig.

CITEŞTE ŞI: Directorul SRI : România se confruntă cu ameninţări din ce în ce mai complexe şi atipice