RUSIA avertizează NATO asupra activităţilor în apropierea frontierei

Şeful Statului Major General al forţelor armate ruse i-a declarat prin telefon preşedintelui Comitetului Militar al NATO că activitatea crescută a blocului atlantic în apropierea frontierei ruse nu ajută securitatea europeană, a anunţat luni Ministerul Apărării de la Moscova, informează Reuters.

19 mai 2014, 20:40
RUSIA avertizează NATO asupra activităţilor în apropierea frontierei

Ministerul a adăugat într-un comunicat că generalul Valeri Gherasimov a discutat de asemenea despre criza din Ucraina cu generalul NATO Knud Bartels.

„Generalul Valeri Gherasimov şi-a exprimat îngrijorarea faţă de creşterea substanţială a activităţii militare a NATO în apropierea frontierei ruse, care nu contribuie la securitate în Europa”, potrivit comunicatului.

Agenţia France Presse aminteşte, pe de altă parte, că în faţa agravării crizei din Ucraina, NATO a trimis în aprilie 600 de militari în Polonia şi ţările baltice şi a desfăşurat nave în Marea Baltică şi estul Mediteranei.

Comandantul forţelor NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, are de asemenea în vedere o prezenţă militară permanentă a NATO în ţările membre din Europa de Est.

Valeri Gherasimov şi Knud Bartels au confirmat totuşi „înţelegerea lor reciprocă în favoarea măsurilor necesare pentru a slăbi tensiunea şi stabiliza situaţia” şi „au convenit să continue contactele”, notează comunicatul.

Alianţa a propus luni să organizeze săptămâna viitoare o reuniune a Consiliului Rusia-NATO, pentru a „lăsa deschis un canal de dialog”, a declarat secretarul ei general Anders Fogh Rasmussen.

Citeşte şi NATO trebuie să îşi CONSOLIDEZE PREZENŢA în Marea Mediterană