ŞEFUL STS, declaraţie-şoc. Ce ar face Marcel Opriş dacă ar avea o „PUTERE PERVERSĂ”

Şeful STS, Marcel Opriş, a declarat, miercuri, că dacă ar avea o "putere perversă" sau i s-ar asigura un mandat de imunitate, ar distruge tot mediul electronic al "aleşilor" care nu au conştientizat importanţa siguranţei cibernetice.  "Simplu ca bună ziua", a spus Opriş.

29 oct. 2014, 13:14
ŞEFUL STS, declaraţie-şoc. Ce ar face Marcel Opriş dacă ar avea o „PUTERE PERVERSĂ”

Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a participat miercuri la un seminar pe teme de securitate cibernetică, organizat de grupul UTI, alături, printre alţii, de consilierul prezidenţial pe securitate Iulian Fota şi de consilierul de stat al primului ministru Sorin Encuţescu.

„De-abia aştept într-o zi un proces, nu de criminalitate, că toţi ne-am repezit către criminalitate. Sigur, e cel mai lejer pentru noi să îi agăţăm pe cei care se comportă alfel decât dictează regulile sociale, care nici măcar nu sunt foarte limpezi. Nu avem un set de reguli de comportament în această lume a internetului. Nu. Vorbeşte pe la colţuri unul, altul… De ce? Fiindcă în primul rând, cei care ne reprezintă n-au conştientizat ei”, a spus Marcel Opriş, citat de Mediafax.

CITEŞTE ŞI Proiect de lege: STS va deveni Departament de Telecomunicaţii Speciale, cu o conducere numită de premier

Eu, dacă aş avea o putere din asta perversă sau mi-aţi asigura un mandat de imunitate, primul lucru – aş distruge tot mediul electronic tuturor aleşilor noştri. Simplu ca bună ziua. În fiecare zi îl deranjezi. Şi îi demonstrez cât de util este să fii sigur”, a adăugat Opriş.

Acesta a povestit că la un sondaj în Suedia, când oamenii au fost întrebaţi a cui e sarcina ca ei să fie siguri de internet şi internetul să fie sigur, peste 90% au răspuns că asta e problema statului.

„Statul nu poate fi absolvit de problema asta. Nu poate fi absolvit de răspunderea asta”, a mai spus Opriş.


loading...