Şeful Volkswagen, un pensionar fericit. Încasează sume uriaşe de bani după demisia din fruntea grupului

Martin Winterkorn, fostul director general al grupului Volkswagen, ar putea deveni unul dintre cei mai bine plătiţi pensionari din lume, pensia sa la sfârşitul anului trecut ridicându-se la peste 28,6 milioane euro.

24 sept. 2015, 09:17
Şeful Volkswagen, un pensionar fericit. Încasează sume uriaşe de bani după demisia din fruntea grupului

Martin Winterkorn şi-a dat miercuri demisia din funcţia de director general al Volkswagen, în urma scandalului emisiilor de noxe în care a fost implicată compania. El era în funcţie din anul 2007, iar Bloomberg scrie că ar putea să primească sume uriaşe de bani în urma retragerii sale din funcţia de şef al companiei.

Citeşte şi Volkswagen Romania, prima REACŢIE OFICIALĂ după scandalul TESTELOR DE POLUARE MANIPULATE

Astfel, la sfârşitul anului 2014, pensia lui Winterkorn se ridica la 28,6 milioane de euro, potrivit raportului anual al grupului, care nu descrie condiţiile care ar putea determina compania să nu o plătească. Totodată, în anumite condiţii Winterkorn poate primi şi compensaţii echivalente cu remuneraţia sa pe doi ani. De remarcat că în 2014 Winterkorn a fost al doilea cel mai bine plătit CEO din Germania, el încasând 16,6 milioane de euro sub formă de bonusuri din partea grupului VW şi a acţionarului majoritar al acestuia, Porsche.

Citeşte şi Componentele maşinilor diesel comercializate de Volkswagen în SUA au fost produse de Bosch

Înaintea scandalului în care a fost implicată compania, board-ul de supraveghere al VW intenționa să extindă cu doi ani contractul lui Winterkorn, la reuniunea prevăzută pentru vineri.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale.