Seisme puternice în Franţa. Cel mai mare cutremur înregistrat în regiune datează din 1962 încoace

Un cutremur de magnitudine 5 pe Richter, miercuri, la aprocimativ 50 de kilometri de Bordeaux, potrivit Centrului seismologic euro-mediteraneean, după ce un seism de 3,7 grade pe scara Richter a avut loc în apropeiere de Brest, potrivit Reţelei naţionale franceze de supraveghere seismică, relatează Le Figaro.

20 mart. 2019, 12:55
Seisme puternice în Franţa. Cel mai mare cutremur înregistrat în regiune datează din 1962 încoace

Potrivit postului BFMTV, cutremurul de lângă Bordeaux a fost resimţit în mai multe departamente din Sud-Vest, precum Gironde, Charente şi Charente-Maritime.

Experţii afirmă că acesta este cel mai puternic seism înregistrat în regiune din 1962.

Pe de altă parte, în noaptea de marţi spre miercuri, la ora locală 0.20 (1.20, ora României), a avut loc un seism de 3,7 grade pe scara Richter, în apropiere de Brest, potrivit reţelei naţionale franceze de supraveghere seismică, citată de publicaţia regională Ouest France.

Epicentrul acestui seism a fost localizat la zece kilometri adâncime, la Plougonvelin (Finistère), la aproximativ 20 de kilometri de Brest. Este vorba despre un seism minor, care nu a provocat pagube.

Bretagne, un fost lanţ muntos, este o zonă în care au loc cutremure frecvent – aproximativ 2.000 pe an.

Cele mai importante cutremure au fost înregistrate în 1930 şi în 1959, de nivelul 7.

Un cutremur de magnitudinea 3 a avut loc recent în centrul Bretagne, al cărui epicentru a fost localizat la Plounévez-Quintin, în Côtes-d’Armor.