Seismologii au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream. „Valurile ricoşau de pe fundul apei la suprafaţă”

Radiodifuzorul național suedez SVT relatează că seismologii au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele 36 de ore.

27 sept. 2022, 18:33
Seismologii au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream. „Valurile ricoşau de pe fundul apei la suprafaţă”

„SVT poate dezvălui că stații de măsurare atât din Suedia, cât și din Danemarca au înregistrat luni puternice explozii subacvatice în aceeași zonă în care au avut loc scurgerile de gaze de la Nord Stream. ‘Nu există nicio îndoială că este vorba de explozii’, a declarat Björn Lund, profesor de seismologie la Rețeaua seismică națională suedeză, SNSN”, potrivit SVT.

Prima explozie a fost înregistrată în noaptea de luni spre marți, la ora 2.03, iar cea de-a doua la ora 19.04, luni seara.

Avertismentele privind scurgerile de gaz au venit din partea administrației maritime la ora 13.52 și, respectiv, 20.41 luni, după ce navele au detectat bule de gaze la suprafață.

Citeşte şi Kremlinul denunţă un posibil sabotaj la gazoductul Nord Stream. „Este o chestiune legată de securitatea energetică a întregii Europe”

SVT a obținut coordonatele exploziilor măsurate și acestea se află în aceeași zonă în care au fost înregistrate scurgerile de gaz.

Se poate vedea clar cum valurile ricoșează de pe fundul apei la suprafață. Nu există nicio îndoială că a fost o explozie. Am avut chiar și o stație în Gnosjö care a detectat acest lucru”, a subliniat Björn Lund, citat de The Guardian.

Citeşte şi Scădere bruscă a presiunii în gazoductul Nord Stream 2. „A fost descoperită o scurgere periculoasă”