SEMN RĂU. Un râu din Peru fierbe la propriu. Temperatura apei are 86 grade Celsius VIDEO

Un misterios rau "fierbinte" din Peru intriga de mai multa vreme lumea stiintifica, iar un geolog din aceasta tara, Andres Ruyo, l-a gasit si studiat. Neobisnuitul curs de apa se numeste Shanay-timpishka, ceea ce in limba indigenilor inseamna "fiert la caldura soarelui".

01 mart. 2016, 08:23
SEMN RĂU. Un râu din Peru fierbe la propriu. Temperatura apei are 86 grade Celsius VIDEO

„Nu este legenda. Chiar daca apa nu atinge punctul de fierbere, ea poate fi vazuta agitandu-se, se poate auzi si mai ales se pot vedea vapori de caldura care invaluie locul”, a declarat specialistul in legatura cu raul din mijlocul Amazoniei a carui apa are temperatura medie de 86 de grade Celsius, scrie ziaruldeiasi.ro.

Citeşte şi Un elefant furios a distrus mai multe vehicule în timpul unei sărbători religioase în India VIDEO

Raul are aproape 25 de metri latime, sase metri adancime si curge pe o lungime de sase kilometri. Intrebarea pe care si-o pun oamenii de stiinta este cum poate o apa curgatoare atat de mare sa ramana clocotita? In lume exista si alte rauri care „fierb”, cum ar fi in Islanda sau in Parcul National Yosemite din SUA. In ambele cazuri, geotermia joaca un rol crucial in incalzirea apei fiindca in apropiere se afla cate un vulcan, lucru care nu este valabil pentru raul din Peru, fata de care cel mai apropiat vulcan se gaseste la 700 de kilometri distanta.