Semnale misterioase trimise din spaţiu, către Pământ. Se repetă la fiecare 16 zile, cercetătorii sunt intrigaţi

Publicat: Miercuri, 12 Februarie 2020 09:33 // Actualizat: Miercuri, 12 Februarie 2020 09:33 // Sursa: romaniatv.net

Cercetătorii au observat, pentru prima dată, un model în emiterea de semnale radio dintr-o singură sursă din spaţiu aflată la jumătate de miliard de ani-lumină de Pământ.

Din observaţiile anterioare, era cunoscut că semnalele radio misterioase din spaţiu se repetă, dar sporadic sau în grup. Frecvenţele radio rapide (FRB) sunt semnale de milisecunde din spaţiu. Cele individuale sunt emise doar o dată. Cele repetitive trimit unde radio scurte de mai multe ori.

Între 16 septembrie 2018 şi 30 octombrie 2019, cercetătorii de la Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment/Fast Radio Burst Project au detectat un model în emiterea frecvenţelor - ele apar la fiecare 16,35 de zile. Pe parcursul a patru zile, apar la fiecare oră, apoi, timp de 12 zile nu sunt detectate.

Citeşte şi Enigma VUIETELOR MISTERIOASE detectate simultan în toată lumea a fost elucidată. Ce s-a întâmplat este ŞOCANT

Echipa de cercetători din acest proiect a publicat în ultimii ani mai multe studii despre frecvenţele radio. Anul trecut, a detectat sursa a opt noi frecvenţe radio rapide repetitive. Oamenii de ştiinţă speră ca, descoperind sursa lor, să determine ceea ce le provoacă. „Descoperirea periodicităţii de 16,35 de zile în sursa FRB repetitivă este un indiciu important privind natura acestui obiect", au scris cercetătorii în studiul lor.

Ei iau în considerare ca posibile cauze mişcarea orbitală a unei stele sau un obiect care se comportă precum însoţitor la marginea galaxiei. Autorii unei alte lucrări, care s-au consultat cu echipa din proiectul canadian, sugerează că o cauză poate fi o stea neutronală (cel mai mic tip de stea din univers).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
FRB semnale radio din spatiu semnale radio misterioase stea neutronică
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H