Semne că adolescentul tău nu este în anturajul potrivit

Prietenii copilului tău au mai multă influenţă asupra comportamentului copilului tău, asupra respectului de sine, asupra pasiunilor lui şi chiar asupra notelor de la şcoală mai mult decât îţi închipui. Nu e părinte pe lumea asta care să vrea un anturaj nepotrivit pentru copilului lui deşi, uneori, părinţii au tendinţa de a judecă greşit prietenii copilului lor în funcţie de "look" sau comportament.

08 iul. 2017, 05:31
Semne că adolescentul tău nu este în anturajul potrivit

Asta nu inseamna ca n-ar trebui sa dai atentie sporita cercului de prieteni in care se invarte copilul tau adolescent. Iata cateva semne care te-ar putea avertiza ca adolescentul tau nu este in aturajul potrivit pentru el.

Vrei sa fii un parinte perfect? Cumpara si tu ghidurile Sfatulparintilor.ro!

45 de cuvinte si expresii interzise parintilor

33 de greseli majore de evitat in educatia copilului tau

1. Nu are incredere de sine

Daca dintr-o data copilul tau adolescent incepe sa fie nesigur pe el, sa se indoiasca de anumite calitati, este un semn de intrebare. Poate ca se straduieste prea mult sa intre intr-un anumit cerc. Cu foarte mult tact, construieste-I copilului tau o imagine de sine foarte buna. Avand incredere in fortele proprii, va fi mai greu de influentat in a face ceva ce nu-i convine.

2. Este tot timpul agitat si iritat

Daca adolescentul tau pana nu demult unul calm, linistit si respectuos incepe sa-ti raspunda, sa forteze din ce in ce mai mult si mai des limitele, este momentul sa te intrebi cu ce prieteni se intalneste. Pubertatea si trecerea la adolescent este o perioada rebela. Nu lua personal toate cuvintele adresate de copilul tau si asigura-l de toata dragostea ta si de tot sprijinul tau. Lasa-l sa-si dea seama singur de influenta negativa pe care o au „prietenii” asupra lui si va renunta singur la ei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.