Semne că ai o relaţie toxică

Relatiile de cuplu nu sunt tot timpul lapte si miere. Sunt momente cand lucrurile nu evolueaza in directia dorita. Cu putina diplomatie si intelegere, uneori cu ajutorul consilierilor de cuplu, relatia se poate remedia. Insa atunci cand relatia in care te afli iti face rau, este momentul sa iei o hotarare.

26 nov. 2015, 21:13
Semne că ai o relaţie toxică

Iata cateva semne ca ai o relatie toxica.

Tu vrei timp pentru “tine”, celalalt vrea timp pentru “noi”

Daca simti constant nevoia de a petrece timp pentru “tine”, in timp ce partenerul se plange constant ca nu petreceti suficient timp in doi, s-ar putea sa aveti probleme de conectare. “In acest punct sunt doua solutii, fie cereti sfatul unui terapeut care sa va ajute sa va regasiti si sa va acordati reciproc suficient timp, fie puneti punct relatiei”, explica Jane Greer, consilier familial.

Te simti personal responsabil de fericirea partenerului

In momentul in care simti ca partenerul este complet dependent de tine si ca orice schimbare a ta ii distruge echilibrul emotional, este cazul sa te ingrijorezi. “In momentul in care partenerul incearca sa te faca sa te simti vinovat de nefericirea lui, este o relatie toxica. Indiferent ce ai face si ce ai spune pentru a indrepta situatia, partenerul va gasi noi cai prin care sa te invinovateasca de ceva. Iesi cat de repede poti din acest tip de relatie”, Virginia Gilbert, consilier familial.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro