Semne că ai probleme cu fierea

De cele mai multe ori, simptomele crizei de bilă sunt asociate cu dereglări ale ficatului. Cu toate acestea, simptomele afecțiunilor celor două organe diferă destul de mult.

03 aug. 2017, 07:48
Semne că ai probleme cu fierea

Bila sau mai cunoscută fiind sub denumirea de fiere este un mic organ situată sub ficat cu rolul de a ajuta la digerarea grăsimilor într-un mod mai facil.

Ca orice alt organ și la nivelul bilei se pot produce anumite dereglări. Orice simptom pe care îl resimți la nivelul oricărei părți a corpului tău este bine să îl analizezi minuțios și să te prezinți la medicul specialist. Iată care sunt cele mai evidente și neplăcute simptome care anunță probleme la nivelul bilei:

Senzația de greață și vomă

Două simptome deloc străine, cel puțin o dată ai avut de aface cu ele, acestea fiind mai des întâlnite la persoanele cu probleme la nivelul bilei. Mia ales dacă ai consumat recent alimente bogate în grăsimi sau mult prea procesate. De asemenea dacă te știi cu probleme la nivelul acestui organ este bine să eviți consumul anumitor condimente precum ardeiul iute, usturoiul, ghimbirul sau chiar turmenicul.

Balonări frecvente

De cele mai multe ori când bila este dată peste cap te poți confrunta cu senzația de balonare sau chiar indigestie. În acest caz se recomandă utilizarea cărbunelui medicinal, un suplimnet natural care va elimina gazele de la nivelul intestinelor și te vor ajuta să îți recapeți comfortul. Atunci când este afectată bila și consumi alimente bogate în grăsimi digerarea acestora poate fi îngreunată, confruntându-te cu o toleranță redusă la alimentele cu un conținut caloric mărit.

Te doare capul și ai febră

Stările de greață și de vomă sunt adesea însoțite de dureri de cap. Iar dacă mai și verși te expui în felul acesta deshidratării și te poți confrunta și cu stări febrile deoarece corpul cere prin toată căile fluide pentru a putea funcționa corespunzător.

Resimți dureri la nivelul abdomenului superior

Dacă te regăsești printre persoanele afectate de slaba funcționare a bilei mai mult ca sigur te confrunți și cu dureri aproape insuportabile în partea dreaptă a abdomenului ce pot iradia spre diferite părți ale corpului. La primul simptom observat acordă alimentației tale o atenție sporită și consumă cât mai multe lichide de preferat apă.

Salatele, legumele, fructele te pot ajuta să ții aceste simptome la distanță și să te bucuri de starea ta de confort constant. Nici orele de somn nu trebuie neglijate.

Află care sunt remediile naturiste pentru bila leneșă AICI