Semne care prevestesc producerea unui seism extrem de mare. România, în pragul cutremurului devastator?!

Înainte ca orice mare cutremur să se petreacă, natura ne oferă o serie de semne. Acestea se numesc semnele premergătoare unui cutremur și au fost analizate de-a lungul timpului de oamenii de știință, pentru a putea înțelege fenomenul cât mai bine.

25 feb. 2018, 08:29
Semne care prevestesc producerea unui seism extrem de mare. România, în pragul cutremurului devastator?!

1. Norii subțiri

Este vorba despre niște nori micuți, de tip panglică. Aceștia sunt paraleli și apar în general deasupra zonei unde se va produce cutremurul.

2. Nivelul apei din fântâni

În ziua de astăzi nu prea mai există fântâni, dar specialiștii susțin că înainte cu câteva zile de producerea unui seism de mare intensitate, nivelul apei din fântâni începe să crească. Totodată, apa îşi schimbă culoarea, dar şi gustul, iar cei care se uită în fântână au senzaţia că apa ar fierbe.

Citeşte şi Maria Ghiorghiu, premoniţie îngrijorătoare: „Un cutremur puternic va lovi Bucureştiul”

3. Paraziţii electrici

Mai mult, în zona ce urmează a fi lovită de cutremur se constată creşterea paraziţilor electrici la recepţiile de telefonie mobilă, televiziune şi radio.

4. Animalele devin agitate

Acesta este cel mai comun dintre semnele premergătoare unui cutremur. Comportamentul animalelor se modifică brusc și încep să se agite. Fie că este vorba despre animalele de companie sau cele din ogradă, acestea au tendința să fugă cât mai departe de zona în care se va produce cutremurul.

5. Descărcări electrice pe cer

În zona seismică, pe cer, se poate observa apariţia unor lumini sau descărcări electrice care sunt date de scăpările energetice ale scoarţei terestre spre atmosferă. Este vorba despre niște lumini misterioase și inexplicabile, care se văd pe cer. Aceste lumini pot avea diferite culori și de cele mai multe ori, specialiștii le-au comparat cu noste OZN-uri. Dar se pare că ele provin din interiorul planetei și nu au nimic în comun cu forțele extraterestre.

Citeşte şi Maria Ghiorghiu, premoniţie terifiantă despre viitorul CUTREMUR. „Va legăna Pământul..:”

6. Oamenii devin mai agitaţi

Potrivit unui studiu realizat de seismologii japonezi, comportamentul oamenilor se schimbă, de asemenea, înainte de producerea unui cutremur. Trebuie reținut că nu toți oamenii sunt sensibili la aceste modificări și comportamentul lor, este de cele mai multe ori, înțeles greșit.

Sursa: efemeride.ro