SEMNE CIUDATE ale cancerului de piele greu de identificat

Până în momentul de față toți avem măcar o idee generală despre cauzele și simptomele cancerului de piele. Cu toate astea, unele semne ale acestui tip de cancer sunt greu de identificat, motiv pentru care ar trebui să te informezi tot timpul cu privire la acest aspect.

26 mai 2017, 06:37
SEMNE CIUDATE ale cancerului de piele greu de identificat

1. Alunițe plate, închise la culoare. Mulți oameni se concentrează pe alunițele proeminente de pe pielea lor și cred că acestea sunt un semn al cancerului de piele. Dar nu întotdeauna acest tip de alunițe sunt cele pentru care ar trebui să îți faci griji. În numeroase cazuri, pacienții au fost atât de preocupați cu privire la alunițele proeminente, încât nici nu au observat apariția sau existența celor plate, potrivit tasta.ro.

2. Alunițele de pe picioare. Chiar dacă zonele de piele expuse la soare prezintă un risc mai mare pentru cancerul de piele, se pare că și unele zone care nu sunt expuse soarelui pot reprezenta un pericol. De aceea, ar trebui ca atunci când îți verifici pielea să acorzi atenție tălpilor și zonelor inferioare ale picioarelor. Dacă observi apariția unor alunițe în această parte a corpului, ar trebui să faci o vizită medicului.

3. Eczeme care nu dispar. Unele tipuri de cancer de piele, cele cu grad scăzut, prezintă deseori simptome care par a fi asemănătoare cu eczemele. În cazul în care observi aceste pete roșii pe pielea ta, care nu dispar, ar trebui să te îngrijorezi.

4. Înţepăturile de țânțari care persistă. Acordă atenție oricărei umflături roșii care arată ca mușcăturile de țânțari sau ca niște coșuri. Ca regulă generală, dacă acestea persistă mai mult de o lună, înseamnă că este timpul să mergi la un control. O mușcătură de țânțar sau un coș dispare în mai puțin de o lună, semnele cancerului, în schimb, nu pot fi îndepărtate.

5. Alunițele sau semnele care sângerează. Tot ceea ce sângerează la nivelul pielii ar trebui să îți ridice semne de întrebare. Chiar dacă nu este întotdeauna vorba despre cancer, totuși există șanse ca acestea să fie simptome ale acestei boli.

6. Orice culoare ciudată. Pielea este cel mai mare organ, motiv pentru care poate fi dificil să îl monitorizezi în totalitate. Dar trebuie să faci tot posibilul pentru a ține sub observație orice schimbare care apare la nivelul pielii. De obicei, culorile care indică prezența cancerului sunt maro sau negru, însă, ocazional, poate fi vorba despre nuanțe de roz și roșu.

Citeşte şi Un nou tratament împotriva cancerului a fost autorizat în Statele Unite