Semne de dezechilibru hormonal în organism

Hormonii sunt mesagerii chimici ai corpului uman. De la nastere pana la moarte, oamenii trec prin diverste transformari hormonale.

14 dec. 2014, 21:29
Semne de dezechilibru hormonal în organism

Acestea cauzeaza diferite modificari in corp, printre acestea numarandu-se:

– reproducerea

– cresterea si dezvoltarea

– metabolismul

– starea emotionala

– functiile sexuale.

Dezechilibrul hormonal iti poate distruge sanatatea chiar si daca ai o dieta sanatoasa. Tocmai de aceea este important sa stii daca te confrunti cu un dezechilibru hormonal. Iata 9 semne care anunta ca ai probleme cu echilibrul hormonal.

Acumulezi kilograme in plus in mod regulat

Daca, in ciuda dietei sanatoase si a unei activitati fizice intense, tu te ingrasi zi de zi s-ar putea ca de vina sa fie dezechilibrul hormonal. S-ar putea ca organismul tau sa fi dezvoltat rezistenta la insulina. Sau te-ai putea confrunta cu probleme la tiroida. Ar trebui sa mergi la medicul de familie pentru un consult de specialitate. Intre timp ar fi o idee buna sa eviti alimentele procesate, cele cu adaos de zahar si cele produse din faina alba.

Insomnia

Daca te confrunti cu insomnia sau iti este greu sa adormi noaptea s-ar putea sa te confrunti cu un dezechilibru hormonal. Incearca sa-ti optimizezi somnul si sa iei antioxidanti. Asigura-te ca dieta ta include proteina de calitate din carne slaba, in special la masa de seara. In plus, apeleaza la exercitile fizice pentru a-ti imbunatati somnul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.