Semne de dezechilibru hormonal în organism

Hormonii sunt mesagerii chimici ai corpului uman. De la nastere pana la moarte, oamenii trec prin diverste transformari hormonale.

16 dec. 2015, 21:09
Semne de dezechilibru hormonal în organism

Dezechilibrul hormonal iti poate distruge sanatatea chiar si daca ai o dieta sanatoasa. Tocmai de aceea este important sa stii daca te confrunti cu un dezechilibru hormonal. Iata cateva semne care anunta ca ai probleme cu echilibrul hormonal.

Acumulezi kilograme in plus in mod regulat

Daca, in ciuda dietei sanatoase si a unei activitati fizice intense, tu te ingrasi zi de zi s-ar putea ca de vina sa fie dezechilibrul hormonal. S-ar putea ca organismul tau sa fi dezvoltat rezistenta la insulina. Sau te-ai putea confrunta cu probleme la tiroida. Ar trebui sa mergi la medicul de familie pentru un consult de specialitate. Intre timp ar fi o idee buna sa eviti alimentele procesate, cele cu adaos de zahar si cele produse din faina alba.

Insomnia

Daca te confrunti cu insomnia sau iti este greu sa adormi noaptea s-ar putea sa te confrunti cu un dezechilibru hormonal. Incearca sa-ti optimizezi somnul si sa iei antioxidanti.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.