Semne şi simptome ale cancerului pe care majoritatea femeilor le ignoră

Studiile arata un fapt ingrozitor despre cancer, dezvaluind ca 1 din 3 femei vor primi cel mai probabil un tip de diagnostic de cancer la un moment dat in viata lor. Nu va bazati niciodata pe controalele sau diagnosticarile de rutina pentru a identifica prezenta cancerului.

13 mart. 2018, 12:28
Semne şi simptome ale cancerului pe care majoritatea femeilor le ignoră

Trebuie sa cunoasteti semnele si simptomele precoce ale bolii, astfel incat sa puteti beneficia de tratament si de gestionare adecvata imediat.

Cunoasterea si intelegerea profunda a propriului trup si modul in care acesta functioneaza va vor ajuta sa determinati orice semne si simptome neobisnuite care ar putea indica un diagnostic pozitiv al cancerului.

Dureri in piept bruste si frecvente

Daca simtiti durere in piept care radiaza de-a lungul bratelor si se extinde pana la umeri, este posibil sa aveti semne timpurii de cancer pulmonar.

Tuse si raceala de lunga durata

Persoanele care sufera de o tuse rea pentru prea mult timp sau de simptome asemanatoare bronsitelor pot prezenta stadii incipiente de leucemie sau de crestere a tumorii pulmonare.

Sangerare postmenopauzala

Femeile la menopauza pot prezenta o usoara sangerare sau ameteli dupa menopauza, dar daca incepe brusc sangerarea, poate ca suferiti de ceva grav si mortal. Semnele precoce ale cancerului uterin includ sangerarea uterina, care este aproape similara cu ciclul menstrual abundent.