Ce spune Biblia despre astrologie şi zodii. Semnificația zodiilor în Biblie

Studierea previziunilor astrologice, a trăsăturilor de personalitate bazate pe data şi pe ora nașterii datează dinainte de apariţia Bibliei.

08 dec. 2022, 06:19
Ce spune Biblia despre astrologie şi zodii. Semnificația zodiilor în Biblie

Ne amintim că magii au folosit steaua pentru a găsi locul în care se născuse Mântuitorul. În astrologie, fiecare semn zodiacal are constelația sa, o anumită culoare și o plantă. Magii au adus aur care simboliza puterea regalității și care are culoarea Gemenilor (reprezentând trecutul și viitorul). Au mai adus tămâie care simbolizează capul zeului și smirnă pentru copilul Hristos.

Momentul cel mai pentru nașterea lui Hristos L-ar plasa în semnul Balanței. Balanța este simbolul dreptății pentru toți, așa că există o mulțime de asocieri astrologice cu nașterea lui Hristos, care a venit cu mult înainte ca regele Iacob să creeze Cartea Sfântă.

Plasarea planetelor, aspectele din astrograma unei persoane, eclipsele și fazele lunare pot prezice viitorul.

Astronomul grec Ptolemeu a constatat că zodiacul poate să prezică modul în care ni se întâmplă lucrurile în viață. Așadar, a creat cele 12 semne astrologice și a numit predicțiile „horoscop”.

Unde ne vorbeşte Biblia despre astrologie

Se pare că, în Biblie, există mai multe aluzii la astrologie, în timp ce prima Scriptură, scrisă de Moise, este descris scopul stelelor de pe cer, care sunt destinate să marcheze fiecare anotimp.

În Geneza 1:14, există următoarea afirmație: Și Dumnezeu a spus: Să fie lumini în întinderea cerurilor pentru a separa ziua de noapte. Și să fie semne și pentru anotimpuri, și pentru zile și ani. Mai mult, Biblia spune că poți afla despre Dumnezeu prin studiul stelelor. Isaia 40:26: Ridică-ți ochii și privește spre ceruri. Cine a creat toate acestea? Cel care scoate stelele una câte una și le cheamă pe fiecare pe nume.

Cum şi unde apar semnele zodiacale în Biblie

În Biblie, există scurte descrieri ale fiecărui simbol astrologic, potrivit yourtango.com

Berbecul este însuși Mielul lui Dumnezeu, Iisus. În astrologie, Berbecul este începutul sinelui și locul în care înveți cine ești. Apocalipsa 19:7 zice astfel: „Să ne bucurăm și să-I dăm slavă, căci a venit căsătoria Mielului și Mireasa sa s-a pregătit”;

Taurul conține steaua Pleiade, un grup de 7 stele. Știm că 70 de tauri au fost sacrificați la sărbătoarea Corturilor, simbolică pentru epoca în care Hristos va veni din nou și va domni 1000 de ani. În astrologie, Taurul este un simbol al senzualității și al încăpățânării.

Citeste si Șapte zodii cu stea în frunte în anul 2023. Acestea vor avea noroc pe toate planurile

Gemenii sunt un semn dublu: un geamăn ține o bâtă, celălalt o harpă într-o mână și un arc și o săgeata în cealaltă. Această imagine se potrivește cu legătura dintre Biserică și Iisus. În Faptele Apostolilor 28:11 se spune astfel: „După trei luni am ieșit la mare într-o navă care iernase pe insulă – era o navă alexandrină cu capul figurilor zeilor gemeni Castor și Pollux„. În astrologie, Gemenii guvernează comunicarea.

Racul înconjoară și protejează. Este o metaforă a căsătoriei, în care trebuie să protejezi persoana sau familia pe care o iubești. În astrologie, Racul vorbește despre dragoste nemuritoare și despre respectul pentru autoritate.

Leul este simbolul tribului lui Iuda, iar conducătorul este la picioarele leului. Totodată, poate reprezenta și nașterea lui Iisus. În Geneza 49: 9-10, stă scris: „Iuda este un pui de leu; de la pradă, fiule, ai urcat. S-a oprit; s-a ghemuit ca un leu și ca o leoaică; cine îndrăznește să-l trezească?

În astrologie, Fecioara este asociată cu munca și sănătatea. În religie, Fecioara Îl naşte pe Iisus. Ea este numită și Al Zimach, care se traduce prin ramură, în Biblie Mântuitorul fiind considerat ramura care dă roade.

Balanța simbolizează judecata. În astrologie, Balanța simbolizează dragostea şi înţelegerea faţă de oameni, dar şi echilibrarea acţiunilor bune şi rele. În Biblia după Romani 6:23 se spune astfel: „Pentru că plata păcatului este moartea, iar darul lui Dumnezeu este viața veșnică în Iisus Hristos, Domnul nostru. Deși infracțiunile terestre sunt judecate pe baza legilor guvernamentale, păcatele sunt judecate de Dumnezeu”. Potrivit Bibliei, păcatul este o datorie asemănătoare karmei. Dar în loc să fii nevoit să arzi karma cu o faptă bună, dezechilibrul a fost plătit prin moartea lui Iisus pe cruce. Numele stelelor înseamnă că o datorie a fost plătită.

Scorpionul poate să descrie partea întunecată a spiritului. Acest simbol poate avea legătură și cu Geneza 3, unde Satana ia forma unui șarpe și se luptă cu Dumnezeu. Dumnezeu va primi niște lovituri, dar în cele din urmă, conform Apocalipsei, ultima carte a Bibliei, îl va învinge pe Satana. Biblia după Romani 16:20 spune: „Dumnezeul păcii va zdrobi în curând pe Satana sub picioarele tale„.

Săgetătorul întruchipează un centaur, o creatură care este un bărbat de la brâu în sus și un cal de la brâu în jos. În astrologie, Săgetătorul este asociat cu învățarea, cu studierea religiei. El are mereu asupra sa un arc și săgeți. În Biblie, Iisus este atât călărețul, cât și calul alb însuși. El aduce mântuirea oamenilor și îl va birui pe Satana.

Capricornul este pe jumătate capră și pe jumătate pește, iar în astrologie, vorbește despre muncă, fiind condus de Saturn. În Levitic 9:15 se spune că o capră a fost folosită pentru a ierta păcatele oamenilor. Pentru a obține mântuirea, Biblia spune că o persoană trebuie mai întâi să-și mărturisească faptele greșite. Apoi, Dumnezeu poate lucra pentru ca acea persoană să devină mai bună.

Citeste si Trei zodii care au un noroc fantastic în decembrie 2022. Vor deborda de energie, vor avea parte de noi începuturi, iar viaţa lor amoroasă va stârni invidii

Vărsătorul este reprezentat sub forma unui bărbat care toarnă apă. În Biblia după Ioan, Iisus spune că oricine crede în El va avea apă spirituală să-i curgă din trup. În astrologie, el reprezintă prietenii, parteneriatele, inovația. Vărsătorul este puțin radical, este condus de Uranus și produce rupturi în ceea ce priveşte modurile învechite de a face unele lucruri.

Peștii, asemenei Gemenilor, sunt semn dublu. Sunt reprezentați de doi pești mari, unul îndreptat către Polul Nord și celălalt către Soare. În Noul Testament, peștii pot reprezenta Biserica şi pe Satana. Deși Biserica poate părea că pierde în fața răului, ea va birui răul. Peștii sunt energia psihică a Zodiacului și, de asemenea, simbolul căutărilor spirituale.