Semnificaţii pentru semnul crucii. Ce se întâmplă când îl faci

Toate religiile lumii au cate un simbol sau mai multe simboluri care intregesc cele mai importante elemente ale spiritualitatii. La crestini, semnul crucii semnifica misiunea omului pe pamant, sacrificiile pe care trebuie sa le faca pentru curatirea sufleteasca si inchinarea in fata Creatorului.

13 mai 2016, 18:28
Semnificaţii pentru semnul crucii. Ce se întâmplă când îl faci

Insa, crucea vietii nu simbolizeaza doar necazurile care ne intaresc si fara de care nu am putea invata nimic, ci face referire si la misiunea spirituala a fiecaruia, caci, dupa ce Iisus Hristos a fost rastignit, acesta a inviat din morti. Asta inseamna ca dupa fiecare treapta spirituala dificila, urmeaza o eliberare, adevarata cale spre fericire.

Ce simbolizeaza fiecare deget cu care ne facem cruce?

In momentul in care iti faci semnul sfintei cruci, te daruiesti in totalitate Domnului si celor sfinte pe calea crestina a desavarsirii. Crestinul care isi face cruce emana evlavie, nadejde si smerenie. Cele trei degete simbolizeaza Sfanta Treime: Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant. Celelalte doua degete care nu sunt impreunate semnifica viata si moartea.

Vezi ce se intampla daca iti faci cruce in fata bisericii