Semnul corporal care îţi arată că eşti predispusă la cancer de sân. Fii foarte atentă

Cancerul la san, una dintre bolile necrutatoare care afecteaza milioane de femei din intreaga lume poate fi tratat daca este descoperit la timp.

24 sept. 2019, 12:11
Semnul corporal care îţi arată că eşti predispusă la cancer de sân. Fii foarte atentă

Pe langa palparea periodica a sanilor, este important sa iti cercetezi corpul pentru a vedea si alte semne care ar putea anunta un cancer de san, scrie girly.ro.

Citeşte şi Rod Stewart, diagnosticat cu cancer

Conform unui nou studiu, femeile care au multe alunite pe trup au mai multe sanse sa dezvolte cancer la san, spune jurnalul „PLOS Medicine”.

In studiul la care au participat peste 164.000 de femei, oamenii de stiinta au descperit ca femeile cu 15 sau mai multe alunite pe un brat aveau cu 35% mai multe anse sa fie diagnosticate cu cancer la sani in urmatorii 24 de ani, comparativ cu femeile fara alunite.

Cercetatorii cred ca cele doua conditii au o legatura hormonala. Aceiasi hormoni care contribuie la dezvoltarea bolii ar putea avea un rol in dezvoltarea alunitelor. Oamenii de stiinta au descoperit ca femeile cu sase sau mai multe alunite aveau un nivel mai mare de estrogen decat femeile fara alunite. Iar orice exces de estrogen poate alimenta anumite tipuri de cancer la san.