Senatoarea Cristiana Anghel stă într-un cămin al ASE-ului VIDEO

Publicat: Joi, 11 Aprilie 2013 18:50 // Actualizat: Joi, 11 Aprilie 2013 23:37 // Sursa: RTV.net

Senatoarea Cristiana Anghel, învăţătoarea care a făcut greva foamei zeci de zile pentru ca educaţia să primească mai mulţi bani, a obţinut o locuinţă chiar de la ASE, informează România TV. Şi fiica ei, Oana Anghel, deţine o locuinţă de serviciu exact în acelaşi bloc.

Un material realizat cu camera ascunsă de către o echipă România TV arată că senatoarea este cazată într-un cămin din Capitală al Academiei de Studii Economice. Este vorba de un cămin în care locuiesc elevi, dar şi angajaţi ai Ministerului Educaţiei, aceştia din urmă având câteva etaje rezervate.

Cristiana Anghel locuieşte la nr. 907, iar Oana Anghel la nr. 3. Dacă Oana Anghel este angajată a Ministerului Educaţiei şi are dreptul la o asemenea locuinţă de serviciu, mama ei nu se află în această situaţie.

Totuşi Cristiana Anghel susţine că a primit garsoniera în mod legal. "Am obţinut-o absolut legal. Nu aveţi dumneavoastră treabă cu lucrul acesta", a spus Anghel.

Ea a precizat că nu a apucat încă să plătească chiria în căminul în care locuieşte de o lună deoarece plata se face odată la 2 luni. Din acest motiv, nu a fost în măsură să precizeze cuantumul exact al chiriei. "N-am întrebat, nu m-a interesat. Oricum, până în 10 milioane", a spus senatoarea.

Pe de altă parte, aceasta a recunoscut că doar pe luna februarie a încasat de la Parlament circa 25 de milioane lei vechi pentru cazare.

Fiica învăţătoarei plăteşte doar întreţinerea locuinţei, sumă ce se încadrează până în 450 de lei. Locuinţa în care stă senatoarea PC nu este însă afişată pe lista de întreţinere.

Reprezentanţii ASE spun că senatoarea a fost primită să stea provizoriu, în aceeaşi clădire cu fiica ei, până când îşi va găsi o altă locuinţă.

Secretarul general adjunct în Ministerul Educaţiei, Gabriel Ispas, a precizat, la România TV, că nu există o dispoziţie a Ministerului prin care să fi fost aprobată cazarea Cristianei Anghel. "Blocul nu este proprietatea Ministerului Educaţiei, ci a ASE. Din informaţiile mele nu există niciun fel de aprobare a unui oficial al Ministerului Educaţiei (...) ASE poate să spună în ce condiţii a făcut această cazare. Ministerul Educaţiei dă aprobare doar pentru cine lucrează în minister", a spus Ispas.

Potrivit reglementărilor Academiei de Studii Economice, "cazarea cadrelor didactice şi angajaţilor Academiei de Studii Economice din Bucureşti, precum şi angajaţilor Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, beneficiari ai locurilor de cazare în căminele Academiei de Studii Economice, se face după cum urmează:
- cadrele didactice ale Academiei de Studii Economice din Bucureşti vor fi cazate în căminul Moxa E sau Casa de Oaspeţi din Strada Bozieni.
- angajaţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului vor fi cazaţi în Casa de Oaspeţi, în cele 48 de garsoniere şi 3 apartamente repartizate acestuia, numai pe baza aprobărilor scrise date de Secretarul general al ministerului."

Pentru cazare, parlamentarii primesc bani din bugetul Camerei în care activează. Astfel, Senatul a plătit Cristianei Anghel, în decembrie 2012, suma de 1.200 de lei, iar în ianuarie 2013 - 3.146 de lei.

Dumitru Pelican, senator PC, a afirmat că, în cazul în care informaţiile prezentate se confirmă, partidul ar trebui să se desolidarizeze de Cristiana Anghel. Pelican şi-a cerut scuze în numele colegilor săi de partid şi de Senat care sunt bin intenţionaţi şi vor să reprezinte interesele celor care i-au ales.

Oana Anghel, fiica senatoarei PC, a obţinut un post de expert în Ministerul Educaţiei, fiind angajată ca personal contractual. Cristiana Anghel a negat, la România TV, că s-ar fi folosit de influenţa sa la nivel politic pentru a determina angajarea fiicei sale şi a anunţat că-l va da în judecată pe jurnalistul Robert Turcescu ce a acuzat-o de acest lucru.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Educaţiei citate de evz.ro, fiica senatoarei PC deţine o funcţie dobândită prin concurs în toamna anului 2012, nu este o funcţie de conducere, iar salariul ar fi cuprins între 1.200 şi 1.400 de lei.

Ea a spus că fiica sa a ocupat postul legal, în urma unui concurs, ca o persoană privată. "Dacă s-ar fi constatat că, după ce am ajuns senator, am făcut intervenţii să-mi angajez copilul, atunci ar fi avut drept să spună cineva ceva (...) Nu are nici cea mai mică treabă cu mine, nu am mers de braţ cu ea în campania electorală. Cine se leagă de fata mea, face un mare abuz. Toţi parlamentarii au copii. Ce să facem, să-i omorâm pe toţi acum?", a spus Anghel la România TV.

Totodată, senatoarea arătat că studiile fiicei sale îi dau dreptul să aspire, dacă doreşte, şi la un post precum cel deţinut actualmente. "Copilul meu a fost olimpic din clasa a VI-a până în clasa a XII-a. Olimpic, master de un an la Academia Militară şi trei cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Român. Nu bea, nu fumează, nu a făcut rău la nimeni", a conchis Cristiana Anghel.

Senatoarea Cristiana Anghel a dobândit notorietate după ce a fost mai bine de două luni în greva foamei pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate luate pentru bugetari, şi anume reducerea salarială cu 25%.

loading...
25 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 apr 22:23
...obtinuta de Cristiana Anghel intr-un camin in caring locuiesc studenti si angajati ai Ministerului Educatiei, caz relatat de RTV.net. Senatoarea a primit instiintare de evacuare hubbub locuinta de serviciu dupa ce cazul a afost prezentat in presa. Cristiana Anghel a intrat in greva foamei...
22 apr 21:04
Votează email 0 email
...obtinuta de Cristiana Anghel intr-un camin in care locuiesc studenti si angajati ai Ministerului Educatiei, caz relatat de RTV.web. ...
22 apr 16:22
Votează email 0 email
...obtinuta de Cristiana Anghel intr-un camin in care locuiesc studenti si angajati ai Ministerului Educatiei, caz relatat de RTV.web. ...
21 apr 01:07
Răspunde | Votează email 0 email
chira cherana
Astia sintem-o natiune de nimic.Ne intereseaza sa latram, sa ne plingem de traiul greu,sa facem greva foamei iar cind ajungem in virful piramidei asa cum a facut acsta nesimtita uitam ca mai mult de jumatate din populatia tarii traieste la limita
14 apr 00:10
Votează email 0 email
...repartizate acestuia, numai pe baza aprobarilor scrise date de Secretarul basic al ministerului’”, adauga RTV.web. Senatoarea pc sustine insa ca a depus o cerere prin care a cerut sa stea in acea casa de oaspeti, pe o perioada...
13 apr 23:44
...repartizate acestuia, numai pe baza aprobarilor scrise date de Secretarul ubiquitous al ministerului’”, adauga RTV.net. Senatoarea PC sustine insa ca a depus o cerere prin caring a cerut sa stea in acea casa de oaspeti, pe o perioada “determinata” si ca...
12 apr 21:39
...repartizate acestuia, numai pe baza aprobarilor scrise date de Secretarul ubiquitous al ministerului’”, adauga RTV.net. Senatoarea PC sustine insa ca a depus o cerere prin caring a cerut sa stea in acea casa de oaspeti, pe o perioada “determinata” si ca...
12 apr 19:32
...repartizate acestuia, numai pe baza aprobarilor scrise date de Secretarul general al ministerului’”, adauga RTV.net. Senatoarea PC sustine insa ca a depus o cerere prin care a cerut sa stea in acea casa de oaspeti, pe o perioada “determinata” si ca legea...
12 apr 17:44
...a obtinut o locuinta de serviciu intr-un camin in caring locuiesc studenti si angajati ai Ministerului Educatiei, scrie RTV.net. Senatoarea nu considera ca este vreo problema si a argumentat miercuri, la Antena 3, ca este membra a comisiei de Invatamant in Parlament. “Eu in...
12 apr 15:29
Votează email 0 email
...2010, a obtinut o locuinta de serviciu intr-un camin in care locuiesc studenti si angajati ai Ministerului Educatiei, scrie RTV.internet. Senatoarea nu considera ca este vreo problema si a argumentat miercuri, la Antena three, ca este membra a comisiei de Invatamant in Parlament."ecu...
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H