Senatoarea grevistă, ANCHETATĂ de ANI pentru deconturi ILEGALE

Senatoarea Cristiana Anghel este verificată de inspectorii de la Agenţia Naţională de Integritate, informează România TV. Aceştia bănuiesc că învăţătoarea grevistă, aşa cum a devenit cunoscută înainte de a ajunge în Parlament, este în conflict de interese.

08 mai 2013, 16:41
Senatoarea grevistă, ANCHETATĂ de ANI pentru deconturi ILEGALE

Cazul învăţătoarei Cristiana Anghel, cunoscută publicului larg după ce a intrat în greva foamei acum doi ani, iar acum face parte din Senatul României, după alegerile legislative din decembrie 2012, a ajuns în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate.

Cei de la ANI au ridicat de la Parlament mai multe documente care o vizează pe senatoarea grevistă, pe care o bănuiesc că ar fi făcut mai multe deconturi ilegale.

Anchetatorii spun că unele sume destinate cabinetului de parlamentar au fost decontate pentru fiica senatoarei. Dacă cei de la ANI stabilesc că senatoarea PC Cristiana Anghel este vinovată de conflict de interese. ea îşi poate pierde mandatul.

CITEŞTE ŞI: Cristiana Anghel AMENINŢĂ din nou cu greva. Ce o nemulţumeşte pe senatoarea PC VIDEO

Potrivit România TV, deşi a spus că a luat bani de la Senat doar pentru combustibil şi salariile angajaţilor de la cabinet, în realitate lucrurile stau cu totul altfel. Senatoarea a luat bani lunar şi pentru rechizite – 1.600 de lei – şi protocol – 750 de lei.

Senatoarea a mai decontat 3.000 de lei pentru cazare, cu toate că a locuit până la 1 mai într-un cămin al ASE-ului.

Pe lista de cheltuieli a Cristianei Anghel se mai regăsesc 2.525 lei pentru salarii şi 2100 de lei pentru carburanţi.