Senatoarea Ruxandra Jipa la Comisia Juridică: Chiar vreţi dosare penale pe bandă? Ieşi afară, că asiguri cvorum!

Scandal la Comisia juridică din Senat, după ce o nouă şedinţă pentru validarea candidaţilor pentru funcţia de judecător CCR a fost convocată pentru luni după-amiază. Senatoarea Ruxandra Florina Jipa, candidată la această funcţie, şi-a dat demisia din UNPR, aducând acuze că nu primeşte susţinerea partidului.

09 mai 2016, 14:33
Senatoarea Ruxandra Jipa la Comisia Juridică: Chiar vreţi dosare penale pe bandă? Ieşi afară, că asiguri cvorum!

Ruxandra Florina Jipa a demisionat, luni, din UNPR, acuzând faptul că partidul nu i-a susţinut candidatura la o funcţie de judecător Curtea Constituţională.

Ruxandra Jipa a făcut scandal la şedinţa Comisiei juridice, susţinând că adoptarea unui nou raport ar duce la împiedicarea candidaturii sale la Curtea Constituţională.

„De astăzi sunt senator independent. Au fost prea multe porcării care mi s-au întâmplat de miercuri încoace”, a declarat Jipa, potrivit Mediafax.

Ea şi-a anunţat demisia în şedinţa de plen a Senatului.

În sala Comisiei, Ruxandra Jipa, care nu are susţinerea grupului pentru a candida la CCR, l-a acuzat pe viceliderul grupului UNPR, Marius Isăilă, că a venit pentru a o înlocui de la şedinţă, acesta fiind membru al comisiei de buget.

„Este o porcărie. O să răspundă mulţi de aici. Ai problemele tale, ieşi din sală. În clipa asta. Chiar vreţi dosare penale pe bandă? Hai, te rog frumos, nu ai ce să cauţi aici. Dacă eu sunt aici, tu ce cauţi??? Hai afară să discutăm amândoi. Nu mă calmez, pentru că nu mai pot. Numai porcării mi se întâmplă de miercuri, nu mai pot. Nu înţelegi că nu e în favoarea mea, că doar nu sunt venită cu pluta pe Dâmboviţa. Ieşi afară, că asiguri cvorum”, a vorbit pe un ton ridicat Ruxandra Jipa.

Din punctul ei de vedere, raportul adoptat luni la prânz este un fals, în condiţiile în care Ioan Chelaru a fost votat, deşi nu a fost prezent.

Vicepreşedintele Comisiei juridice, Ovidiu Donţu, a anunţat că şedinţa va continua la biroul Comisiei juridice, căpătând caracter secret.

Niciunul dintre cei trei candidaţi pentru un post de judecător la CCR nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi validat de Comisia Juridică, însă Ioan Chelaru (PSD) a obţinut cel mai mare scor, deşi nu a fost audiat, fiind în spital, plenul Senatului urmând să ia o decizie.

Chelaru, care nu a putut să ajungă la audieri, aflându-se în spital, a primit cinci voturi „pentru”, trei „împotrivă”, o abţinere şi un vot nul. Preşedintele Comsiei de constituţionalitate, senatorul Ovidiu Donţu, a susţinut că nu mai este necesară audierea vicepreşedintelui Senatului pentru că acesta este un membru al Comisiei juridice şi că „îl cunosc colegii”.

Comisia juridică urma să transmită plenului Senatului un raport cu informaţii legate de cei trei candidaţi, fără a face o recomandare.

Citeşte şi: Ioan Chelaru nu mai candidează pentru Curtea Constituţională UPDATE


loading...