Senator PNL: Se impune mai mult ca oricând o moţiune de cenzură

Senatorul PNL Iancu Caracota consideră că actualul buget este supraestimat şi bazat pe venituri iluzorii, care nu pot asigura cheltuielile de funcţionare ale statului şi nu oferă fonduri reale pentru marile investiţii. În această situaţie, spune el, singura soluţie este depunerea unei noi moţiuni de cenzură care să fie susţinută de toate partidele din Opoziţie. "Se impune mai mult ca oricând această moţiune, România are nevoie de un Guvern care să nu alcătuiască bugete doar pe baza unor calcule de campanie electorală", afirmă Caracota.

09 mart. 2019, 09:15
Senator PNL: Se impune mai mult ca oricând o moţiune de cenzură

„Faptul că leadershipul PSD refuză să aducă Legea Bugetului pentru 2019 în parametri suportabili pentru economia românească arată iresponsabilitate. Bugetul ţării nu poate fi construit pe iluzii şi susţinut doar de raţionamente de campanie electorală. Actualul buget este supraestimat şi bazat pe venituri iluzorii care nu pot asigura cheltuielile de funcţionalitate ale statului şi, mai rău, nu oferă fonduri reale pentru marile investiţii care pot aduce dezvoltare pe termen lung pentru economie”, afirmă Caracota, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

El susţine că bugetul PSD-ALDE pe 2019 nu clădeşte nimic: niciun tronson de autostradă important, cum sunt Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, Sibiu – Piteşti, tronsonul de autostradă de centură a Bucureştiului, Comarnic-Braşov. Mai mult, niciun spital important nu se poate construi, cum sunt spitalele regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova.

„Companiile, mari contributori la bugetul de stat, vor fi sugrumate prin acest buget şi prin alte reglementări fiscale absurde, cum sunt cele prevăzute în Ordonanţa 114/2018. Mai mult, Ordonanţa 114 poate duce în faliment autorităţile locale, acestea fiind obligate să ducă impozitele şi taxele locale până la nivelul maxim pentru a supravieţui”, spune Caracota.

Potrivit acestuia, atacul Guvernului la companii şi supraexpunerea autorităţilor locale vor afecta, în primul rând, cetăţenii români. Salariile din mediul privat vor îngheţa, iar taxele de la nivel local pentru fiecare cetăţean vor creşte, adaugă el.

„În această situaţie, singura soluţie este depunerea unei noi moţiuni de cenzură care să fie susţinută de toate partidele din Opoziţie. Se impune mai mult ca oricând această moţiune, România are nevoie de un Guvern care să nu alcătuiască bugete doar pe baza unor calcule de campanie electorală”, consideră el.