Senator PNL: Votul pentru învestitura Guvernului, un prim semnal pentru crearea unei noi majorități

Liderul senatorilor PNL, Ion Popa, a afirmat miercuri că votul cu privire la învestirea Guvernului va fi un prim semnal pentru crearea unei noi majorități, adăugând că parlamentarii liberali vor vota Cabinetul Cioloș.

11 nov. 2015, 09:07
Senator PNL: Votul pentru învestitura Guvernului, un prim semnal pentru crearea unei noi majorități

Votul pentru învestitura Guvernului reprezintă un prim semnal pentru crearea unei noi majorități, în Senat, în primul rând, pentru că acolo suntem foarte aproape, și la Camera Deputaților„, a spus senatorul Ion Popa, după ședința grupurilor reunite ale PNL, informează Agerpres.

El a subliniat că un obiectiv important este de a crea o majoritate. „Avem inițiative pe care vrem să le promovăm. De asemenea, Guvernul va primi și în urma acestei întâlniri s-a tras concluzia că parlamentarii PNL vor vota pentru acest Guvern. Guvernul va avea proiecte care trebuie susținute de parlamentari și, prin urmare, este nevoie de o majoritate care să susțină Guvernul la nivel parlamentar„, a arătat liderul senatorilor PNL.

În opinia acestuia, la Senat se poate realiza o majoritate fără UNPR, precizând că grupul PSD-UNPR numără 81 de senatori, iar restul grupurilor au în total 165 de membri.

Cu privire la o posibilă schimbare din funcție a președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liberalul a susținut că aceasta ar fi o decizie care se ia la nivel politic.

Este o decizie care se discută și se ia la nivel politic. Cred că Biroul Politic Național poate discuta și aceste lucruri, dar nu cred că va fi pe ordinea de zi a Biroului Politic de luni„, a arătat Popa.

La rândul său, liderul grupului PNL de la Cameră, Eugen Nicolăescu, a precizat că deputații liberali solicită analizarea posibilității de a fi reconfigurată o nouă majoritate.